Местан: МВР да внимава, партия в Хасково ще се надскочи 7 пъти

Предстоящите парламентарни избори в Хасково трябва да се следят с определено внимание.  Този призив към вътрешния министър отправи от Хасково лидерът на ДПС и водач на местната листа Лютви Местан.

Местан прогнозира, че се очаква някои политически сили в региона да увеличат с от 4 до 7 пъти резултатите си на парламентарните избори в сравнение с получените при евровота. „Ако прогнозата ми се окаже вярна, след 5-ти октомври ще се търси ли обяснение от тези политически сили за феномена, който са постигнали?!“, попита риторично Местан.

Относно скандалите с КТБ Местан съобщи, че още в първия ден на учредяването на 43-тото НС ДПС ще внесе законопроект с искане международно юридическо лице да направи пълно финансовото разследване на КТБ.

Лидерът на ДПС поясни, че автори на проектозакона са Делян Пеевски и Йордан Цонев и те вече са готови с цялостния му вид.

Преди подписите на Пеевски и Цонев ще стои моят подпис като председател на ДПС, за да се знае кой поема политическата отговорност“, подчерта Местан и добави: С КТБ е свързан значителен публичен интерес и е дълг на всички партии да имат ясна позиция по темата. Той уточни, че на светло трябва да излязат всички кредитори и вложители на КТБ и затова ДПС ще иска и отпадане на банковата тайна за всички публични фигури в българската политика. Лидерът на ДПС посочи, че това важи както за настоящите, така и на тези от целия преход от началото на 90-те години. Местан уточни, че не може да става въпрос за нарушение, тъй като ДПС говори за разкриване на банковата тайна само на публичните фигури, които дължат годишните публични декларации за доходите според закона и припомни, че в този списък влизат както президента и министър-председателя, така и министрите, шефове на агенции, областните управители, техните заместници и кметовете.

Местан обясни още, че с новия законопроект ще се иска още час по-скоро България да се включи към Европейския банков съюз и оттам всички български банки да подлежат на европейския банков надзор и регулация.

Лютви Местан дебело подчерта, че най-заинтересованата партия от оповестяването на всички факти около политическите връзки и зависимости с КТБ е ДПС.

 Платена публикация.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини