Кои са най-стиснатите зодии

ОВЕН

Луд с две картечници

Казват, че жената с пари била като луд с картечница. В такъв случай Овенът с пари е като циганин на сватба с две картечници. Той живее за мига и когато му дойде музата, обичат да изпразни един-два пълнителя в небето - ей така, от радост. Ще профука като нищо половината, а защо не и цялата заплата, просто защото му е дошла музата да пазарува. Ама не бил платил тока или телефона - утре ще му мисли. Най-странното е, че при Овните нещата винаги се нареждат и някак успяват да се сдобият с необходимата сума. Ако си го навият на пръста, могат да спечелят и спестят много пари.

ТЕЛЕЦ

Кътат фонд “И аз съм човек”

Пинтия е стиснат човек, който къта парите заради самите пари. Не е такъв случаят с Телеца. Той харесва парите заради сигурността, която му дават, и заради нещата, които може да си купи. Както е известно, представителите на този знак обичат красивите скъпи и качествени вещи. Но още повече обичат мисълта, че някъде в една скрита сметка в банката кротичко ги чака хубава дебеличка сума - бели пари за черни дни. Повечето хора от този знак са се подсигурили с добър пенсионен план, още от лятото заделят парите за Коледа и със сигурност имат заделени средства за фонда “И аз съм човек”.

БЛИЗНАЦИ

С широки пръсти са

Близнакът пести и се стиска, докато не получи пристъп на широкопръстие и не издуха всичко за един ден. Отношението му към парите е детинско. Тотално му липсва фискална дисциплина. Иска ли нещо, го иска сега, веднага, независимо на каква цена. Мисълта за утре, за това дали ще могат да си платят сметките следващия месец, изобщо не ги тревожи. Това се дължи не толкова на лекомислие, колкото на безграничен оптимизъм по отношение на финансите. Понеже мразят да са зависими, те избягват да вземат заеми и се стараят да изкарват достатъчно, за да могат да си позволят да разточителстват.

РАК

Добре ги разпределят

Най-много милионери, които сами са спечелили парите си, са родени под този слънчев знак. Те са наясно с потребностите на пазара и са отлични бизнесмени. Парите са важно нещо, защото им дават сигурност и са източник на чувство за превъзходство и значимост. Умеят да пестят и да разпределят бюджета си. Не обичат да дават назаем. За тях би било добре да се опитат да се поотпуснат, да изхарчат някой и друг лев за удоволствие. Въпреки че имат плюшкиновски наклонности, Раците са изключително щедри към хората, които обичат. Тъй като са и милосърдни, с готовност даряват пари за нуждаещите се.

ЛЪВ

Харчат екстравагантно

Лъвът и парите са две неразделни неща. От една страна, обича да ги харчи. Когато пилее пари, го прави екстравагантно. Хвърля огромни суми - за себе си, за любимите си хора или просто така... Безкрайно щедри са. Жените са маниачки на тема пазаруване. Мъжете - също. Винаги искат най-хубавото от всичко. Рядко си отказват каквото и да било. Имат добър вкус и пристрастие към скъпите марки. Дебелата сметка е важно условие, за да могат да поддържат социалния си статус. Вероятно по тази причина, а и заради конкурентната си природа Лъвовете са царе и в печеленето на пари.

ДЕВА

Машини за печелене

Не обичат да харчат не защото са стиснати, а защото не изпитват удоволствие от разточителството. Девите работят здраво, печелят добре и отлично разпределят финансите си. Отвътре им идва да се спазарят или да отбият от цената, но не и да ви измамят. За всяка по-голяма покупка правят щателно проучване на модели, цени и гаранции. Не е хубаво да вземате заем от Дева, защото това ги хвърля в тревоги кога и дали ще им го върнете. Те са скромни, организирани и обръщат внимание на детайлите. Това ги прави добри машини за печелене на пари. Мразят да са зависими, особено пък финансово.

ВЕЗНИ

Пилеят за скъпи вещи

Балансьори са, но финансовият баланс не им е силата. Обичат да се забавляват, да харчат пари за купони, за скъпа храна и красиви дрехи. Дамите си падат по скъпите аромати, козметика, обувки, чанти, мъжете - по коли, обувки, часовници, телефони, чанти... Не е лесно. Единственото спасение е Везната веднага да се вземе в ръце и да си организира бюджета. Предварително да задели за сметки и храна и едва тогава да харчи. Всеки стрес им се отразява крайно неблагоприятно - особено ако става дума за това да останат без пари. Сякаш някой изведнъж е затворил за тях кранчето на Рога на изобилието.

СКОРПИОН

Повелителите на рулетката

Те са повелителите на рулетката, властелините на скритите резерви. Той е в състояние да даде последните си средства за нещо, което му се струва важно. Без да го е грижа как ще преживее след това. Не обича да харчи за маловажни неща като храна, цигари, наем. Ако може, ще избегне тези разходи. Обикновено всеки Скорпион си има тайни резерви - скрита банкова сметка, пачка, скътана в някой чорап или в старо портмоне най-отдолу в скрина. Никой никога не знае колко пари има Скорпионът. Един от специфичните му таланти е да заблуждава всички околни, че е безпаричен.

СТРЕЛЕЦ

Парите растат по дърветата

Убедени са, че парите растат по дърветата, или най-малкото - падат от банкоматите. Толкова обичат да харчат, че понякога прахосването се превръща в хоби за тях. На младини Стрелците често затъват в дългове. С годините стават малко по-сериозни. Спасява ги единствено късметът им. Когато изпаднат в нужда, нещо се случва и проблемите по вълшебен начин се разрешават. Цялото им отношение към парите е сбъркано. Стрелците не работят за заплатата, а за да се изявят като личности. Умеят да печелят пари, но не и да ги разпределят - това просто не е достатъчно творческа задача за тях.

КОЗИРОГ

Не дават заеми

Знаете ли за кого са били създадени сезонните намаления и разпродажбите? За Козирога, разбира се. Ако видите мъж в костюм да бърка в контейнера за боклук, понеже е видял някаква метална част, която би могъл да използва за нещо (евентуално някой ден), да знаете, че това е нашият приятел Козирогът. Едни ги наричат пестеливи, други - скръндзи. Не дават пари назаем. Все пак имат щедро сърце и не се стискат за любимите хора. Предварително обмислят по-големите покупки. Не обичат да се простират извън чергата си. Отношението им към парите може да се нарече разумно и предпазливо.

ВОДОЛЕЙ

Често остават без стотинка

Това, че няма пари, никога не е спирало Водолея да си купи каквото си е наумил. Ако не може веднага, просто ще почака. За него парите не са самоцел. Те са бонус към интересната работа. (Мотото му е “работѝ здраво или въобще не се хващай”). А също и средство да получи нещо, което иска. При Водолеите няма средно положение - те или разполагат с много, или са напълно безпарични. Жизненоважно е да успеят да заделят някакви спестявания, за да спрат да се лутат от едната крайност в другата. Понеже са съвестни, няма да завлекат човека, който им е дал назаем.

РИБИ

Разсипници без мярка

Под знака на Риби има най-много родени милионери - както се казва, със златна лъжичка в устата. На тези индивиди има голяма опасност да им се лепнат използвачи от най-различен тип - под формата на приятели, любовници или брачни партньори. Рибите имат нюх как се правят пари, но са разсипници. Когато пазаруват, харчат без всякаква мярка. Разумни възрастни хора могат с месеци да си мечтаят как ще си купят скъпа кола, гривна или чанта. Колкото и да е странно, умеят и да пестят - особено след като свият семейно гнездо. Всъщност Рибите интуитивно се насочват към заможни партньори.

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини