”Ислямска държава” заплаши САЩ с видео: Битката едва започва

"Ислямската държава" разпространи видео, в което предупреждава, че бойците й очакват да влязат в сражения с американските войници, които бъдат изпратени в Ирак.
Клипът със заглавие "Пламъците на войната" е публикуван късно вчера и показва как ислямисти взривяват танкове, ранени американски войници и други, които ще бъдат убити, предаде АП, цитирана от БТА.

Има кадър с президента на САЩ Барак Обама, който декларира, че пехотни части няма да бъдат изпращани в Ирак.

Клипът завършва с текст "битката едва започва".

Записът вероятно е отговор на изявлението на председателя на Съвета на началник-щабовете на Въоръжените сили на САЩ ген. Мартин Демпси, че ако досегашната стратегия на въздушни удари срещу ислямистите в Ирак не доведе до успех, той би препоръчал изпращането на американски сухопътни части в страната.
САЩ вече правят широка коалиция срещу ислямистите.

САЩ вече нанесоха въздушни удари по позициите на екстремистите от групировката "Ислямска държава" до иракската столица Багдад като "начало на по-интензивни действия срещу бойците на "Ислямската държава".

Миналата седмица джихадистите разпространиха в интернет видеоклип, на който се вижда обезглавяването на британеца Дейвид Хейнс. Групировката вече екзекутира двама журналисти от САЩ - Джеймс Фоли и Стивън Сотлоф.



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини