Хотелиери блокираха път: Искаме министерство и пътища

Хотелиери от Слънчев бряг излязоха на протест в района на бензиностанцията преди Ахелой. Те блокираха пътя Бургас- Варна за 15 минути.
С протеста си хотелиерите изразиха недоволството си от политиката по отношение на туризма в страната. 

За около 15 минути те барикадираха пътя, предадоха БНР и Topnovini.bg. Мястото на протеста не е избрано случайно - именно тази точка е критична по отношение на километричните задръствания през лятото. Затова едно от исканията им е изграждане на четирилентов път, който да реши проблема с интензивния трафик. 

Част от шофьорите от колите, които спираха заради блокадата, подкрепиха протестиращите за необходимостта от такъв път. 

Представителите на бранша издигнаха плакати с надписи: „Не пречете на туризма”, „Министерство, ред и сигурност”, „Искаме път”, Искаме държава".  
Основно тяхно настояване е да се създаде Министерство на туризма.

От Съюза на собствениците в Слънчев бряг за поредна година настояват за обособяване на националните курорти в самостоятелни административни единици. 

Да се създаде „Туристическа полиция“ и да се преразгледа визовата политика на страната ни са част от исканията на хотелиерите, каза председателят на „Съюза на собствениците в Слънчев бряг“ Елена Иванова, цитирана от БНР. 

"Мотото ще бъде обособяване на Министерство на туризма в следващото управление. Второто е обособяване на националните курорти. Ние ще продължим да настояваме за особен статут, за особена грижа, за участие на държавата при развитието на тези курорти, защото останалото е хаотично развитие, както виждаме", каза още Елена Иванова. 

Позицията и исканията на хотелиерите са приети на извънредно Общо събрание на браншовата организация.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини