ДКЕВР: Токът поскъпва, парно и топла вода без промяна

Поскъпване на тока от 1 октомври ще има, но вероятно цените на парното и топлата вода ще останат на настоящите си нива.

Това заяви новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова, цитирана от Дарик.

Тя отказа да посочи какъв ще бъде скокът на цената на електроенергията, защото според нея преди окончателното вземане на решение на цялата комисия, нито един от членовете не бива изказват лични мнения. Според Тодорова поскъпването на тока няма да бъде по-високо от 10 на сто.

От ЕВН вече поискаха по-скъп ток с 18%. Другите две ЕРП-та ЧЕЗ и ЕнергоПро също се обявиха за увеличаване на цените, но все още не са дали своите разчети. Премиер и министри също коментираха, че поскъпване на електричеството няма да ни се размине.

Днес е първото открито заседание на ДКЕВР с новото ръководство под председателството на Светла Тодорова. Тя заедно с Евгения Харитонова и Костадинка Тодорова бяха назначени в регулаторната комисия на мястото на Боян Боев, Лиляна Младенова и Еленко Божков.

Новият председател на енергийния регулатор допълни, че до края на месеца ще стане ясно какъв е дефицитът в НЕК, изчислен от новата комисия. Освен това, според Тодорова, част от действията, предприети от предишния състав на комисията към електроразпределителните дружества, не са съвсем законни.

Вероятно ще има увеличение на цената на природния газ, но то ще е по-малко от поисканите 1,6 на сто от "Булгаргаз". Това дава възможност да бъде задържана цената на топлинната енергия.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    54
    545224
    4 0
    12:52, 17 сеп 2014
    и протестите няма да се разминат
  • 2
    Ga
    galq600
    1 0
    14:34, 17 сеп 2014
    не само прстести,но тови път целий балгарски народ ще прогони австрииските крадци и продавачи на зелена енергия разберете балгари и внимааите кой стои зад тях.внимавайте като гласувате.
Последни новини