Фалирал бизнесмен обяви гладна стачка пред общината,зове кметът да му плати тока

Петър Косев

Фалиралият бизнесмен Петър Косев обяви гладна стачка тази сутрин пред общината.в Кърджали.С националния трикольор и табела в ръка той застана пред входа на Белия кораб. Той обясни на медиите , че жеивее като живмотно без ток в общинска къща. Запазнал е с тежките условия областния управител и кмета. Става дума за тежка трагедия.Изпратих от този свят трима души. Голямата ми дъщеря бе изнасилена и е в психиатрията. Средната се разболя от множествена склероза.Малката изпратих при майка й. Условията ,в които живея не позволяват да ги прибера при мен, каза Косев. Според него градоначалникът Хасан Азис само за два часа можел да реши казуса му. Той помагал на други,но към Косев проявавал безхаберие.

Потърсихме кмета Хасан Азис за коментар, но не го открихме на мобилния телефон.

В същото време членове на България без цензура,начелос Красимир Петков, дойдоха да изразят съпричастност с Косев. Те бяха категорични,че появата им не е политически акт.

Кариерата на Косев като бизнесмен е шеметна.Бизнесът му се разраства бързо. Той регистрира една от първите в България фирми – „Йоанна“, назначава си главен счетоводител и юрисконсулт, а шивачките от завод „България“ започват да работят по домовете си. Всичко беше законно, имахме трудови договори със всяка една шивачка. Момичетата вземаха според изработеното. Заплатите им бяха между 800 и 1200 лева на месец при положение че тогава един депутат вземаше 450 лева заплата“, спомня си Петър. През септември 1989 година фирмата му вече имала 620 000 лв. оборот. И договори за пласмент на продукцията в цялата страна. През 1990 година „Йоанна“ вече участва с павилион от 250 квадратни метра на Международния панаир в Пловдив. За Косев работят над 100 шивачки, а роклите им са хит сред абитурентите. Фирмата му е еталон за качество, а той е един от големите бизнесмени на Пловдив. Участва в първата бизнес делегация в Турция и по време на посещението си успява да сключи договор и с Германия за производство на детски панталони. „Плащаха ми по 7 марки, а на мен един ми струваше 3 марки“, спомня си пловдивчанинът. Той още пази финансовите резултатите от 1990 година. Тогава личните му спестявания възлизат на 1 700 000 лв., а в платове, стока и готова продукция има над 11 милиона лева.

Идва в Кърджали да прави бизнес.Поема цялата търговия.Забърква се в афера със водка с винзавода в Падзарджик.Фалира.Води незкончаеми дела,но безуспешно.Животът го изхвърля зад борда.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    наблюдател
    1 -1
    15:37, 17 сеп 2014
    не говорете глупости преди да асте проверили всичко но това което косев казва и фантазира. Той е един изкукуригал човек който се вживява в някакъв си бизнесмен. случайност и далавераджийски навремето придобина някакви машини шевни и други за да развива бизнес но по неговите фантасмагорски представи .разбира се че ще фалира но завлече и много други на които дължеше пари.не знам как оцеля досега как не го пребиха.тъй че да не говори глупости.стачка за какво против кого.че е "шапка" другаде са помещенията за такива.няма какво да крием и заобикаляме проблема така му се дава възможност да го интерпретира и раздува.
    • Ха
      Хасковлийка
      0 0
      16:12, 17 дек 2014
      Наблюдател , ти май за пунктуация не си чувал ? :D

Още новини

Случаен виц

Последни новини