Цветан Василев се предаде сам на полицията в Белград

 
Цветан Василев се предаде доброволно на полицията в Белград, съобщават сръбски медии.
Българското МВР е изпратило запитване до сръбската полиция.
Към момента обаче официално потвърждение на информацията няма, съобщиха за "Хоризонт" източници от МВР.

Според сръбските медии Василев се предал на полицията в 12 часа българско време в полицейското управление в Нови Белград.
Той е бил придружен от адвоката си, предаде Дарик.

Днес по-късно се очаква той да бъде предаден на съдия, който ще му определи задържане във връзка със заповедта за арест, която е издадена от Интерпол по искане на България.
Искането е получено от Сърбия на 15 септември, уточнява електронното издание на сръбския вестник "Блиц".
Заповедта за задържане бе издадена на 28 юли от властите в България.

Миналата седмица сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович заяви, че не няма информация банкерът да се укрива в страната.

На 12 септември Софийски градски съд отказа да уважи жалбата на Василев срещу задържането му. Към момента има постановление за 72-часов арест.

Противно на адвокати по мегаразследването "КТБ", според които до намирането на Василев делото за източването на банката трябва да бъде спряно, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че няма проблем процесът да продължи и в отсъствието на банкера.

"Българската прокуратура не може да изпрати ловци на глави в нито една точка на света. Ние не бихме могли да активизираме по никакъв начин суверенна държава като Сърбия", обясни Сарафов.

Той все пак призна, че след коментара на защитника на Василев, че той е в Сърбия, са търсили контакти с властите там.

"Що се отнася до резултата от мегаслучая "КТБ", след като изрази оптимизъм, че отсъствието на банкера не е проблем за влизането му в съда, даде прогноза за финала. Може да бъде осъден задочно или оправдан задочно", каза Борислав Сарафов.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини