Близнашки: Сложен е край на "мъртвите души"

 Явлението "мъртви души" отдавна е преодоляно и в изборните списъци са включени пълноправни български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Изборният борд даде отговор на един от най-устойчивите митове на прехода в нашето общество, а именно мита за наличието на мъртви души в изборните списъци.

Това заяви министър-председателят Георги Близнашки пред журналисти след откриването на 94-тата академична година в Университета за национално и световно стопанство, предаде БГНЕС.

Близнашки бе категоричен, че има съответствие между издадените лични карти и паспортите и броя на лицата в изборните списъци. "Не съществуват никакви кухи обеми, както твърдяха някои социолози. Няма място за спекулация по тази тема. Не се готви фалшификация на изборите, както бяха някои от внушенията на някои хора, които разсъждават по тази тема", настоя Близнашки.

Служебният премиер обяви, че е имал няколко срещи с МВР, ДАНС, Прокуратурата и останалите служби, които се занимават с престъпленията срещу политическите права на гражданите и изборните нарушения. "При срещата с ръководството на МВР изрично им казах – до неотдавна бяхме от различни страни на барикадата, каквото било – било. Оттук нататък оценката на вашата работа ще бъде това, което ще се свършите, за да предотвратим тези крайно неприятни явления", заяви Близнашки.

Ако те не могат изцяло да бъдат пресечи, поне да бъдат минимизирани, така че изборите да дадат легитимен резултат, какъвто се очаква от народа след цяла година вълнение, добави той. "Време е да се излъчи силно правителство, което да започне дълго отлаганите реформи, за да можем да забравим думата преход и да преминем към режим на устойчиво развитие и започнем да се движим по възходяща линия", призова премиерът.

Близнашки коментира и думите си пред студентите на УНСС, че "в едно динамично общество много често се случва никой да не си знае мястото". "Това има и добри и лоши страни – хубавото е, че сме отворено общество, в което всеки търси своята изява, но лошото е, че понякога си служим с крайни средства, борба с лакти и прочее. Дано останем отворено общество и да не допуснем диктат на олигархията, който някои се опитаха да приложат преди малко повече от година. Младите хора трябва да имат своята гражданска позиция, за да се изправяме всички заедно срещу подобни опити да се дирижира нашия политически живот", обясни министър-председателят.

 

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ан
    андрешко
    4 0
    16:19, 15 сеп 2014
    тоа тарикат си мисли че сме първите които си мислят че му вярваме По пътеките по които той е тръгнал ние отдавна сме минали че и забравихме Интересно къде в последните 25 г е живял тоя хитрец та се опитва да ни баламосва
  • 2
    Ya
    yarrak
    2 0
    19:44, 15 сеп 2014
    Andresko tozi bokluk ne e nikakav hitrec , a jiv bokluk, bulgarin komunist, ne bulgarin demokrat, napravi 4istkata na oblastnite opravnici v BG.kakto boyko v D.F.Zemedelie i posle za MOKARacia(demokracia) i obedinyavane na celiat narod mi govoryat,. site TAM gore sa martvi dusi i s al4nio4i
  • 3
    Ко
    Койчо
    0 -1
    20:41, 15 сеп 2014
    А на явлението "живите души", умножени по 100 гласоподаватели от Турция, кой ще сложи край? Сигурно ГЕРБ, които се съгласиха на датата 05.10.на баш Голямата екскурзия да се правят избори!
    • Ya
      yarrak
      1 -1
      21:07, 15 сеп 2014
      kim4o kogato se sloji krayna pravoto na glas ot ispania i USA , na bulgari v 4ujbina ., A za 05.10tova ne zavisi ot boko TAPUNGERA prestapnika koyto onzi den kupi glasovete v selo STRANSKO i dnes v Svilengrad, A OT AGA DOGAN I AGA MESTAN, ay leka nost Koy4o
Последни новини