Украйна: Руските регионални избори в Крим са нелигитимни

Украйна определи проведените вчера според руското законодателство регионални избори в Крим и Севастопол като нелегитимни. Под 53% там се явиха пред урните.
От Министерството на външните работи на Украйна подчертаха, че Крим и Севастопол си остават неотделима част от суверенната украинска държава, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Руският премиер Дмитрий Медведев обаче заяви, че изборите в Крим са доказали, че властта в Русия е основана на законови процедури. Медведев коментира, че е било възможно да се изчака краят на преходния период след присъединяването на Крим към Руската федерация и изборите за регионална власт да се проведат следващата есен. Той обаче изрази убеждение, че без нова, съвременна власт Крим и Севастопол не биха могли да се развиват.

По предварителни данни вотът в Крим и Севастопол ще бъде категорично спечелен от партията на руския президент Владимир Путин "Единна Русия". За нея са гласували 71,4% от избирателите, съобщи пред ИТАР-ТАСС председателят на регионалната изборна комисия Михаил Малишев.
Данните са въз основа на преброени близо 55 процента от бюлетините.

Избирателната активност в Крим обаче е била 52,91%, става ясно от информацията на ИТАР-ТАСС.

Вчерашните избори за регионална власт в Москва и в повечето региони на Русия бяха спечелени без изненада от партията "Единна Русия". Либералната опозиция не успя да получи нито едно място в градския съвет на столицата. Франс прес отбелязва, цитирайки "Известия", че опозиционната журналистка и правозащитничка Олга Романова не е могла да се кандидатира като независим кандидат в Москва, тъй като изборната комисия в столицата е сметнала 19% от подписите на граждани в нейна подкрепа за невалидни.

"А ЦИК се погрижи да ограничи достъпа до секциите на независими наблюдатели от общественото движение "Голос" - те бяха отстранявани като "чуждестранни агенти", констатира отбелязва "РБК дейли", цитиран от Би Би Си и БТА. На изборния ден властта в Русия вдигаше активността с ниски цени на хранителните стоки, слагайки търговски павилиони край изборните секции, констатира изданието.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Еи
    Еиро7кептик
    3 0
    02:03, 16 сеп 2014
    Каква трагедия:"Украйна определи проведените вчера според руското законодателство регионални избори в Крим и Севастопол като нелегитимни".Та нима някой търси одобрението на престъпната хунта от Киев, че и на останалата част от Евронецивилизования съюз, като
    менторите им от Задокеана май първи нададоха вой.Лакмусът на украинския преврат се оцвети в позорни цветове от марионетните позиции на наши и приятелски политици.Възраждането на нацизма в Украйнаще предизвика процъфтяване на национализма във всяка от страните на ЕС.Кримското домино повлече и Шотландия.Гответе се за
    АТО на север от Лондон, защото информационната война е в пълен ход!

Случаен виц

Последни новини