Удави се шампионът по подводен риболов Александър Лютаков

Тялото на 23-годишния е намерено на дъното край остров Свети Иван по време на състезание

23-годишният бургазлия Александър Лютаков, шампион по подводен риболов, се удави в петък край Созопол, съобщи "Флагман".

Тялото му е било открито на дъното край остров Свети Иван, след като часове наред харпунджии и водолази са го издирвали. Лютаков е участвал в републиканския турнир, който се провежда в морския град.

След като половин час не се появил над водата, неговите колеги започнали усилено да го търсят. "Днес беше вторият ден от турнира. Стартът беше даден в 10,15 часа. Около 13 часа стана ясно, че Сашко го няма. Над водата плуваше буят му, а той не беше вързан за него, което ни показа, че нещо лошо се е случило, коментираха участници в състезанието пред Флагман.бг.

„По принцип под вода се влиза по двойки, но по време на състезание се допуска да са сами. Най-вероятно младежът е получил недостиг на кислород и е загубил съзнание”, коментираха опитни гмуркачи.

„Лютаков беше изключително момче, с огромен потенциал и бъдеще. Плуваше страхотно и беше истински майстор”, казаха потресени очевидци. След първия ден на състезанието, което се оказа фатално, той е бил водач.

Лютаков е състезател в отбора на Висшето военноморско училище, където е бил студент последна година.

Момчето от години е запалено по този спорт и има невероятни попадения. Печелил е многобройни призове за най-добро представяне. Изключително опитен е бил в морето.

Александър е бил състезател в клуб „Тритон” в Бургас и в клуба на Военноморското училище във Варна. Приятелите му са в шок от трагедията край Созопол днес. Те предполагат, че от недостиг на кислород е изпаднал в безсъзнание и е последвало удавянето.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини