Ето ги новите бижута на Apple - iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Дългоочакваният момент настъпи. В Купертино, Калифорния, Тим Кук представи новите модели на Apple - iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Инвеститорите харесват новите смартфони и възнаграждават технологичния гигант, чиито акции поскъпват с близо 4%.

„Представяме най-големия напредък в историята на iPhone“, казва изпълнителният директор на Apple Тим Кук при откриването на специалното събитие.

Двата модела притежават по-големи дисплеи и по-дълъг живот на батерията. Големината на екрана на iPhone 6 е 4,7 инча, а на iPhone 6 Plus – 5,5 инча. За сравнение – предходният модел на Apple iPhone 5S е с 4-инчов дисплей. Освен това новите джаджи са снабдени с чип А8 и са по-тънки в сравнение с предшественика си. iPhone 6 е тънък само 6,9 мм, а 6 Plus – 7,1 мм.

Новите устройства показа старши вицепрезидентът на глобалния маркетинг на Apple Филип Шилер, който ги определи като „най-добрите, които Apple някога е произвеждала“. 8-мегапикселовата iSight камера на iPhone 6 Plus разполага с функция за oптична и автоматична стабилизация на изображението.

Стартовата цена на iPhone 6 с 16GB памет и двугодишен договор е 199 долара. Цената на устройството с памет 64GB ще започва от 299 долара, а с 128GB – от 399 долара.

iPhone 6 Plus е малко по-голям и следователно – малко по-скъп. Стартовата цена на модела с 16GB памет и двугодишен договор е 299 долара. Цената на устройството с памет 64GB ще започва от 399 долара, а с 128GB – от 499 долара.

Предварителни поръчки за джаджите могат да се подават от 12 септември, а устройствата ще залеят пазара на 19 септември. От Apple разкриват, че до края на годината новите модели ще се предлагат в 115 страни.

Новините са добри за инвеститорите. А и за компанията. Към 21:08 часа акциите й поскъпват с 3,40% до 101,70 долара за брой.

Новините обаче са лоши за еВау и PayPal, тъй като Apple официално навлиза в сектора на мобилните разплащания. Платежната услуга на гиганта носи наименованието Apple Pay и е вградена в новите модели на iPhone. Информацията изплаши инвеститорите на eBay, чиито книжа поевтиняват с 1,3% до 53,53 долара.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини