Vivacom си купува обратно НУРТС България

Българска телекомуникационна компания ЕАД (с търговското име VIVACOM) е внесла уведомление в КЗК, с което заявява желанието си за придобиване на групата на доставчика на услуги излъчване и пренос на радио и телевизионни програми Националното управление "Радио и телевизионни станции" (НУРТС). Това съобщиха от телекомуникационната компания в съобщение до медиите.

Припомняме, че през август 2010 г. БТК продаде половината от НУРТС България на офшорната фирма "Манселорд Лимитед", представлявана от дружеството "Бромак" на Цветан Василев, което е основен акционер в КТБ, по тогавашна информация на Mediapool. Самата БТК също е собственост на банкера в изгнание Цветан Василев. Неговата "Бромак телеком инвест" държи 43% от телекома, а руската банка VTB 33%.

В последните години групата на НУРТС България инвестира и завърши успешно техническата цифровизация на ефирните радио и телевизионни излъчвания, изпълнявайки изискванията за излъчване на цифров ефирен сигнал.

Настоящите собственици на НУРТС България са взели решение да се оттеглят от тази инвестиция в България поради промените в макроикономическата среда и липсата на обществена подкрепа и интерес към цифровата ефирна телевизия, пише в съобщението.

Източник: money.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини