Георгиев:Всички 1080 работници на „Теклас-България“ са на работа

Всички 1080 работници са на работа. В момента нямаме нито един болен, може да проверите. Ако имаше подобни проблеми досега здравните инспектори щяха да затворят цеховете”, коментира пълномощникът на изпълнителния директор на холдинг „Теклас –България” Георги Георгиев по повод публикации, че в предприятието за каучукови изделия има десетки работници със симптоми на повръщане и болки в стомаха.  Георгиев покани представители на медиите да проверят и разговарят с работниците и служителите.

„В момента в отделението няма нито един постъпил работник  от фирма „Теклас”Кърджали. При нас има доста пациенти, но от други   вирусни инфекции, уточни д-р Магдалена Маринова, шеф на Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Кърджали.

 Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светлана    Николова обясни, че досега при тях не е постъпвал официален сигнал от ръководството на фирмата за масови здравни проблеми с работещите и стомашно-чревни инфекции.

 В публикуваните информации се съобщава, че все още не е ясен източникът на заразата. Една от версиите е, че е докарана от кърджалийци, които са почивали на Черно море. Според други вирусът може да идва от водата на Кърджали, която беше негодна за пиете в продължение на 30 дни.

 "Водоподаването във фирма „Теклас” е от яз. Боровица, откъдето се водоснабдяват Кърджали, Момчилград и близо 35 от околните села. След двукратни последователни изследвания, извършени от РЗИ – Кърджали,  химичните и микробиологични показатели на водата, предназначена за питейно - битови цели, съответстват на изискванията на Наредба № 9 и от 25 август водата вече е годна за пиене и готвене. А дали предприятието ползва вода и от друг водоизточник, с такава информация Водното дружество не разполага”, заяви инж. Кера Василева, управител на „ВиК” АД Кърджали.    

Пенка Василева       

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    НАСКО
    0 0
    10:53, 5 сеп 2014
    Браво на този саит.Как си проличаха рекетьорите от 24 родопи и нов живот които пишат глупости и измишльотини за тези които не им плащат.Рекетьорството при тях единственият начин за съществуването им.Псевдожурналисти без капка морал и чест.Така е с всички некадърници.
  • 2
    По
    посетител в теклас
    0 -1
    12:16, 5 сеп 2014
    Преди време посетих от любопитство завода теклас.направи ми уникаално впечатление чистотата мащаба и реда.Изключително скъпа техника.Аз съм техничар и разбирам от това.само злобни и нереализирани хора могат да пишат негативни неща за тези инвеститори. но по начало ние българите не а хората в България сме такива.Като не можем да постигнем нищо казваме че гроздето е кисело.такива ще си останете дребни душици
  • 3
    Чо
    човек от теклас
    0 0
    12:26, 5 сеп 2014
    Знаем кои пишат или казват да пишат лоши неща за фирмата.това са метин денис предишния директор и неговите хора които ги уволниха и сего завиждат защото не вярвам че ще намерят другаде такава заплата и екстри. неблагодарни хора ядоха хляб а сега плюят на негметин беше за психиатрита защото беше откачен но криеше
Последни новини