Корман Исмаилов ще води листата на Реформаторския блок в Кърджали

Лидерите на „Реформаторският блок" представиха на пресконференция , водачите на листите си за народни представители на предсрочните парламентарни избори. Корман Исмаилов ще води кандидат-депутатската листа на Реформаторския блок в Кърджали, съобщиха от коалицията. Той е председател на Национална партия „Свобода и достойнство" (НПСД), която е популярна още като „Партията на Касим Дал". Касим Дал е първи в кандидат-депутатската листа на формацията в Силистрински избиратен район. Ариф Агуш ще представя в бъдещия парламент Смолянско. Орхан Исмаилов е опраделен за водач на листата в Търговище.

Корман Исмаилов завършва гимназия в столицата. След отбиването на военната си служба се дипломира със степен бакалавър по икономика в университета в Кония, Турция. След дипломирането си през 1997 година за кратко работи като зам. редактор във вестник „Права и Свободи“ — издание на ЦС на ДПС. В периода 1998-2001 година е банков служител в „Зираат Банкасъ“ клон София, след което регистрира бизнес консултантска компания. През 2004 година завършва „Регионалното училище за политика“ към Асоциация „Българско училище за политика“. Завършва и „Стопанско управление“ в град Кония, Турция. През 2006 година е избран за председател на младежката организация на ДПС, като остава на този пост до 2009 година. Тогава е избран за депутат в 41–вото Народно събрание от листата на ДПС в Добрич. Бил е и член на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС.
На 12 април 2011 година лидерът на ДПС Ахмед Доган дава една седмица срок на Исмаилов да изясни позицията си дали подкрепя ДПС или Касим Дал. Причината е участието на Исмаилов в среща на Касим Дал със симпантизанти в Търговище. Една седмица по-късно, преди изключването му от партията, Исмаилов обвинява лидера на ДПС Ахмед Доган, че нарушава устава и програмата и уронва престижа на партията и не изпълнява задълженията си като народен представител.
В края на май 2011 по време на публичен дебат с лидера на партия „Атака“, Волен Сидеров, влизат в конфликт в предаването „Неделя 150” по БНР Хоризонт, при който се налага водещият и редакторът на предаването да разтървават политиците. Причина за случая е спречкването станалото два дни по-рано пред столичната Баня Баши джамия между хора от „Атака“ и молещи се пред джамията.
На 1 декември 2012 Корман Исмаилов заедно с Касим Дал учредяват Народна партия „Свобода и Достойнство".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини