Молитва за дъжд в Богатино

Повече от 300 души от Богатино и околните села – Млечино, Червена скала, Хромица и наши изселници, които пристигнаха от Турция, Франция и Белгия участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет. Религиозното събитие се проведе в местната джамия. Организатори на проявата бяха кметство Богатино и джамийското настоятелство.
Духовници, водени от зам.-районния мюфтия в Кърджали Ерхан Реджеб и бившия районен мюфтия на Хасково Хаджъ Фаик, прочетоха аети от Свещената книга на мюсюлманите – Корана. Беше произнесена молитва за дъжд.
Местният майстор Емин Ходжа приготви шест казана пилаф (телешко месо с ориз). Това, което остана, раздадоха на хората за вкъщи. Всички разходи бяха поети от бизнесмените Расим и Реджеб Ферхадови от Ардино.
Организаторите изпратиха от вкусното ястие и на работниците, които работят по реконструкцията на пътя от Хромица до Долно Прахово.
Събитието бе уважено от кмета на община Ардино Ресми Мурад и заместника му Изет Шабан. Тук бяха и кметовете на Горно и Долно Прахово – Ибрям Мурад и Ахмед Емин.
Селският управник Юзджан Махмуд изрази сърдечните си благодарности на бизнесмените Расим и Реджеб Ферхадови за помощта, която оказват за пореден път при организирането на мевлида.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини