Русия погва виртуалните пари

Министерството на финансите в Москва разработва проект, който има за цел да се забрани производството и използването на виртуални валути в Русия, съобщава вестник "Комерсант".

Според източника, Министерството на финансите планира да въведе административна и (или) наказателната отговорност не само за пускането на "сурогатни пари", но също така и за използването им като платежно средство и обмен за рубли и други валути.

"Виртуалната валута е без статут на законно платежно средство във всяка юрисдикция. Безотчетност й пред националните органи я прави привлекателна за сивата икономика"- смятат от финансовото ведомство.

По-рано първият заместник-председател на Централната банка (ЦБ) Георгий Лунтовский отбеляза, че крипто валутите могат да бъдат законодателно регулирани в Русия.

От своя страна Асоциацията на регионалните банки на Русия (АСРОС) е предложила на Централната банка да задължи работодателите да плащат на карта заплатите и да се сложи край на парите на ръка, пише в. „Известия". Около 70% от руснаците обаче предпочитат парите в плик.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини