Лесни и бързи упражнения за дупе

За плажния сезон всички момичета искат да са със стегнати дупета и плоски коремчета. Ако отражението на дупето ви в огледалото ви кара да се намръщите, а не да се усмихнете, значи е време за действие – за стягане, упражнения, диета и борба с мазнините.

Предлагаме ви комплекс от упражнения, които отново ще направят дупето ви красиво и стегнато. Трябва само да проявите нужната доза воля и постоянство, както и да отделите около 15 минути на ден.

Преди да започнете упражненията, проветрете добре помещението. Облечете удобни спортни дрехи, пуснете си енергична музика и загрейте тялото с разтягане и тичане на място няколко минути. Бягането на място може да разнообразите с подскоци с разкрачени крака и изпънати нагоре ръце.

Вече може да започнете с упражненията!

Махове с крака назад

Поставете стол пред себе си и се хванете с две ръце за облегалката му. Правете махове назад с изпънат крак, като използвате стола за опора. Не сгъвайте крака в коляното. Опитайте се да го повдигате на около 90 градуса. Направете 3 серии по 20 повторения. След това повторете с другия крак.

Махове с крака встрани

Отново използвайте стол за опора. Застанете странично към него, така че столът да ви е перпендикулярно. Правете странични махове, като се стараете амплитудата на размах да е колкото се може по-голяма. Направете 3 серии по 20 повдигания последователно с левия и десния крак. Ако искате допълнително натоварване – в края на всяка серия задържайте за няколко секунди крака си във въздуха, преди да го спуснете в изходно положение.

Цялостно клякане

Заемете изходно положение – краката на ширината на раменете. Постепенно и бавно приклякайте. Дупето трябва да стигне нивото на глезените. Докато клякате, дръжте ръцете си изпънати напред. След това бавно се изправете в изходно положение. Дръжте гърба и главата изправени. Направете минимум 2 серии по 10 повторения.

Клекове

Заемете изходно положение с широко разкрачени крака и пръсти, сочещи навън. Снижете тялото в клек, като избутате таза стегнат максимално напред. Задръжте в тази поза 10 секунди и бавно се изправете нагоре, като внимавате да не отпускате таза. Повторете упражнението в 2 серии по 15 пъти.

Качване на стълби

Качването на стълби е идеално средство за стягане на дупето, особено ако ги качвате през една.

Наред с упражненията за стягане е необходимо и да се отървем по-бързо от излишните грамове мазнинки по тялото. Най-ефикасни, особено за прекрасното време през летните месеци, си остават тичането в парка, карането на колело и плуването.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини