Кметът на Кърджали поздрави победителите в националния шампионат на рали "България"

Кърджалийците Пламен Стайков и Рафи Кадир, спечелиха убедителна победа в рали „България” в класирането валидно за националния шампионат. 
Дни след оспорваното състезание навигаторът на екипажа Рафи Кадир се срещна с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, за да сподели радостта от първото място. 
„Участието ни в рали „България” се ограничи само в надпреварата за националния шампионат, поради ограничени финансови възможности. Въпреки това ние доказахме какво можем и заехме първото място. В 45 годишната история на рали „България” за първи път се случва кърджалийци да бъдат на най-високото стъпало и ние сме много горди от това”, каза Рафи Кадир.
По време на разговора стана ясно, че от общо осемте състезателни отсечки, валидни за националния шампионат екипажът им е повел в шест. 
„Състезанието се проведе на територията на община Самоков от 18 до 20 юли, а в него участие взеха близо 20 екипажа. Ние участвахме само в първия ден в надпреварата за националния шампионат. Завършихме първата откриваща отсечка с аванс пред втория от 26,5 секунди, а до края преднината ни набъбна до 47,6 секунди. Всички запознати с автомобилният спорт бяха учудени от постигнатите от нас резултати, тъй като нашият автомобил не е от съответния клас, с който се състезаваха останалите участници в ралито.” разказа още Рафи Кадир.
„Нашата победа се дължи не само на екипажа, но и на екипа, с който работим. Затова искам да изкажа голямата си благодарност към Вълко Стайков - сърцето на нашия отбор и на механика Стефан Хубчев, както и на всички наши фенове. Защото когато няма приятели, с които да споделиш радостта от победата, просто няма смисъл от нея.”, каза Рафи. 
Той сподели, че въпреки трудностите продължават да доказват, че Кърджали има едни от най-добрите състезатели в автомобилния спорт и не скри мечтата си градът да бъде домакин на състезания от такъв тип.
Инж. Азис поздрави шампионите за победата и заяви, че кърджалийци могат само да се гордеят с победите на тима. За в бъдеще би могло да се помисли и върху възможността тук да се провеждат етапи от състезанията, стига да има практически условия за това, коментира още градоначалникът. Вече имаме първите стъпки с провеждането на офроуд състезанието „4х4”.
Срещата продължи в непринуден разговор, в който Рафи Кадир даде и няколко специални съвета за майсторско управление на джип на кмета инж. Хасан Азис.
Победата в националния шампионат на 45-тото издание на рали „България” е втори успех за сезона за екипажа "Евроком рали тим" Пламен Стайков и Рафи Кадир с "Мицубиши Лансър Ево 9" след рали "Варна".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини