Фейсбук издал камикадзето от Сарафово. Вестниците в събота

"Стандарт": Фейсбук издал камикадзето от Сарафово

Самоличността на атентатора от летище "Сарафово" край Бургас е установена благодарение на Фейсбук. Разследващите от ДАНС са се натъкнали на възхвали към 23-годишния Мохамад Хасан Ел Хюсеини (Mohamad Hassan El Husseini, Mohamed Hassan El HUSSEIM) от близките му, които го определяли за "мъченик". Освен това роднините му описвали подробно случая от 18 юли 2012 г., когато загинаха петима израелски туристи и шофьорът на рейса Мустафа Кьосов. Това дало насока на разследващите към установяването на самоличността на терориста. За потвърждение е извършена комплексна ДНК експертиза и множество други процесуално-следствени действия, които са потвърдили по безспорен начин, че именно Ел Хюсеини е атентаторът.

"Дума": Местан твърди, че краят на кабинета е настъпил

Краят на кабинета "Орешарски" е настъпил, заяви Лютви Местан вчера. Той припомни, че този въпрос е бил изяснен по време на консултациите при президента, а самият Пламен Орешарски конкретизира, че оставката ще бъде подадена в периода 21-25 юли. Според Местан с никакви тактически ходове не трябва да се допуска преосмислянето на края на мандата на 42-то НС и каквото има да се случва, трябва да стане през следващата седмица. Той настоя да се положат още усилия парламентът да заработи, включително и за актуализацията на бюджета. Отворени сме за разговори за конкретните параметри на актуализацията, в това число и за дефицита, обяви Местан. В нея трябва да бъде отразено реалното състояние на дефицита и ако той наистина е 7%, както твърдят от ГЕРБ, трябва да бъде записан този процент.

"Труд": Вигенин: Кристалина Георгиева няма шанс за външен министър на ЕС

Външният министър Кристиан Вигенин обяви в Грузия, че кандидатурата на Кристалина Георгиева е загубила шансове за Върховен комисар по външната политика, информира Би Ти Ви.
Според него нова номинация трябва да бъде направена от кабинета „Орешарски" до 30 юли.
Външният министър призна, че името му е сред обсъжданите в БСП за еврокомисар.

"24 Часа": Уволниха шефа на полицията в Бургас

Директорът на ОД на МВР в Бургас комисар Милен Димитров е официално уволнен. Заповедта е пристигнала в сградата на ОД на МВР-Бургас, а във фоайето при централния вход на дирекцията има закачено съобщение за нея.
Писменият документ изглежда като окачен на Стената на позора, съобщава „Флагман". Текстът гласи: дисциплинарно наказание - уволнение. Подписана е от министър Цветлин Йовчев с дата 15 юли 2014 г.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини