Ротарианците от Кърджали изпратиха 1000 лева на Варна, отменят годишен бал заради потопа

Гавраилов връчи президентската огърлица на Пачилова

Ротари клуб Кърджали събра и дари на пострадалите от потопа варненци 1000 лева. Той бе от първите, които откликнаха на встъпващият в длъжност нов дистрикт- гуверньор Иларио Астинов да бъдат отменени всички балове,с които се отбелязва настъпването на новата ротарианска година в знак на траур и почит към паметта на загиналите в наводненията. Иларио Астинов е апелирал към Ротари –клубовете в страната да направят дарения за пострадалите.

Затова снощи със семпла, делова церемония ротарианците в града отбелязаха настъпването на новата си година, което става на 30 юни срещу 1 юли. Бе извършено и предавана не президентския пост от Гавраил Гавраилов на Наталия Пачилова. Гавраилов връчи огърлицата на президент на Пачилова. Предаване на щафетата имаше и при младите ротарианци от Ротаракт. Динчер Хабиб сдаде поста на Александър Филипов.

Гавраил Гавраилов заяви,че годината през която е бил президент на Ротари клуба в Кърджали е била вълнуваща за него. Изживях едно прекрасно натоварване.Надявам се да сме направили живота по- добър.Мотото на новата ротарианска година е „Да озарим Ротари”. Озарявайте с Ротари и Ротари, призова Гавраилов.

Динчер Хабиб сподели, че през изминалата година е имало прекрасно взаимодействие с ръководството на Ротари клуба. Имало е общи акции. Подкрепата е била пълна.

Новият президент на Ротари клуб- Кърджали Наталия Пачилова благодари на всички, които са подкрепили нейната кандидатура.Тя благодари и на опонентите си. Трябва винаги да има някой който де те гледа по- строго,подчерта Пачилова. Тя отбеляза,че иска да е капитан на един сплотен отбор. Посочи, че първостепенна нейна задача е да зареди емоционално Ротари клуба. Ние сме тук за приятелство. Приятелството и емоциите ще останат завинаги, подчерта Пачилова. Тя благодари на Гавраил Гавраилов за усилията му през изтеклия мандат.

Георги Кулов

Младите ротарианци също си предадоха щафетата
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини