Емил Георгиев иска да влезе с летящ старт в парламента

Въпрос на чест за мен е да вляза на летящ старт със защита на каузите, на които съм се посветил - опазването на околната среда и защита на правата на потребителите.
Думите са на председателя на Политическия клуб "Екогласност" Емил Георгиев, който трябва да се закълне като народен представител на мястото на лидера на БСП Сергей Станишев. Пред журналисти в парламента Георгиев посочи, че за него не е лично предизвикателство да пише в биографията му, че е бил депутат, предаде БТА.

Може да стоя и два дена и две седмици, може да стоя и два месеца, но исках да вляза с летящ старт, защитавайки каузите, на които съм се посветил, поясни той.

Според него е неприятно това, което се случва с липсата на кворум. Заради липса на кворум днес, парламентът не можа да прекрати пълномощията на депутат на Сергей Станишев.

В края на краищата всеки, който е избран за депутат, трябва да стои тук, защото това му е работното място, коментира Георгиев.

В отговор на репортерски въпрос Георгиев посочи, че Комисията за защита на потребителите трябва да съществува в сегашния си вид.
Не знам защо са решили, че трябва да се обедини с Комисията за защита на конкуренция, още повече че материята, с която се занимават двете, е различна, коментира той предложението да се създаде една комисия за защита на конкуренцията и потребителите.

Георгиев смята, че трябва да се търси най-добрият вариант да се защитават правата на българските потребители, защото в момента сме много далеч от семейството на европейските потребители.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини