Тайната на турската скара в „Меаца”:На момента пред клиента!

Юсеин приготвя турски хляб пред клиентите

Тайната на турската скара в известният кърджалийски ресторант „Меаца” разкри за Кърджали бг вести един от майсторите й Мурад.Тя е „На момента пред клиента”.Включва както приготвянето от прясно месо,така и светкавичното сервиране.Печеме телешко,агнешко,смесена кайма.Важни са подправките.Те са от Турция и дават магията на нашите специалитети,казва още Мурад.Той е син на майстор-готвача Юсеин. Юсеин е работил 33 години в София. Познава до съвършенство тайните на балканската и най-вече на турската скара. Твърди,че при турската скара месото се пече на дървени въглища и никога няма досег с тях. Важното е на какво разстояние отстои. Той приготвя освен скарата и турски хляб на фурна направо пред клиентите. Няма тайни за него и при печенето на пърленки.

На скарата е и Теменужка. Тя е била 10 години в Испания. Познава тънкостите на печенето.

  Първи бяха поканени да опитат турската скара членовете на Управителния съвет на Асоциацията по туризъм „Перперикон”и екипът на фирма „Меаца”.Терасата на заведението бе изпълнена с клиенти. През лятото ресторантът събира 400 души.Имаше хора освен от Кърджали и от Пловдив и Стара Загора.

Кухнята ни е много разнообразна. Това което  привлича клиентите ни е и доброто обслужване, споделя управителят.Сервитьорките от своя страна заявяват”За „Меаца” невъзможни неща няма!”

Георги Кулов 

Теменужка е на скарата
Клиентите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини