Родители плащат на наркодилъри да оставят училищата

Родители във Варна плащат на наркодилъри, които предлагат смъртоносната си стока край училищата, да се махнат от там. Информацията изтече от свидетелски показания по повод разследвания на случаи със заловени наркопласьори в града, съобщава "Монитор".
Според специалисти психиатри употребата на т.нар. леки дроги взема пандемичен характер и превръща децата в бъдещи заложници на клиниките, като дрогата трайно разрушава нервната им система. В същото време продавачи на наркотици са все по-млади и обвързани с употребата на „трева“ и метамфетамини.

У нас проблемът с разпространението и употребата на наркотици става все по-очебиен, след като България вече е на трето място в Европа по употреба на амфетамини от ученици. Всеки четвърти гимназист пуши марихуана. Това заяви във Варна Антония Банчева, експерт в Националния фокусен център за наркотици и наркомании, при участието си в започналата край морето двудневна конференция, посветена на проблемите с канабиса и новите наркотици.

Организатори на форума са община Варна и международната организация "Европейски градове срещу наркотиците". В него участват над 120 експерти от Швеция, Италия, Ирландия, Литва, Естония, Русия и 22 български града. Банчева коментира още, че страната ни е на 13-а позиция в Европа по употреба на марихуана от младежи между 15 и 24 години. Първите места в тази класация заемат Чехия и Дания, а най-малко трева се пуши в Турция и Румъния

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини