Опълчението на Донбас постави ултиматум на Киев

Пленен БТР

Народното опълчение на Донбас обяви, че след 24 часа започва силова операциа, ако украинските военни не са напуснали дотогава позициите си в Донецка област. Това съобщи в малките часове в четвъртък, 15 майя, РИА Новости, позовавайки се на заместник-командващия опълчението на Донбас Сергей Здрилюк.

Разузнавателно-диверсионните групи са в бойна готовност, и ако украинските военни не освободят блокпостовете,  всичко това ще бъде унищожено и изгорено", гласи ултиматумът.

Продължават боевете между опълчението и части на редовната украинска армия, гласи предаденото от Интерфакс съобщение на украинското министерство на отбраната. Има ранени украински военни, съобщава ведомството. Сблъсъците са край Староварваровка, селище на 30 километра от Краматорск. Освен частите на украинската армия, над селото летят въртолети.

В среда народният кмет на Славянск Вячеслав Пономарев съобщи за големи загуби на армията в боевета с ополченците близо до Славянск и Краматорск. "Загубите на противника са 11 убити и 24 ранени, ние имаме един загинал. Противникът постоянно обстрелва Славянск и Краматорск, да щурмуват - не щурмуват, но се опитват да всеят паника сред населението", е заявил той.

Във видеото кореспондент на LiveNews предава от мястото на боевете, не се знае чии са въртолетите. Стрелбата е хаотична, а местното население се е изпокрило в избите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини