Касапинът от Джебел се страхува да излезе на свобода, вижда спасение в затвора

Мерт Мехмед

Касапинът от Джебел Мерт Шукрия Мехмед не иска да излиза на свобода от следствения арест. Той вижда бъдещето си в затвора. Пред медиите в съда днес той заяви, че в нощта на престъплението бил дрогиран. Въпреки самопризнанията по време на досъдебното производство той твърди днес, че не помни нищо. Пред журналисти осемнадесетгодищшният убиец заяви, че е купил маратонките си и мобилния си телефон от заплата, а не от ограбената му жертва Джейлян Усуф. Мерт сподели, че е очаквал да види майка си в съдебната зала.

Днес Окръжният съд в Кърджали, под председателството на съдия Пламен Александров, определи Мерт Мехмед да остане за постоянно в ареста. Прокурорът Светлозар Лазаров пледира да бъде наложена мярката за неотклонение „задържане под стража“. Държавният обвинител се аргументира с богатото досие на задържания: влязла в сила присъда и пет досъдебни производства. Според Лазаров има опасност Мерт да се укрие и извърши нови престъпления. Прокурорът припомни фактологията около двойното кърваво убиство в Джебел. Той заяви, че за умишлено умъртвяване на повече от едно лице,е дното от които непълнолетно, се предвижда лишаване от свобода от 15 години до доживотен затвор без замяна.

Служебният защитник адвокат Веска Пулева, която е бивш прокурор, също пледира Мерт да остане в ареста, като потвърди, че има опасност той да се укрие или извърши нови престъпления. Тя каза, че все още няма съдебни епикризи и не може да заеме друго становище.

Съгласен съм със задържането ми под стража. Смятам, че то е добро за мен. Съжалявам много за деянието си. Ще се радвам много на смекчена присъда, каза пред съдията убиецът.

За Кърджали бг вести прокурор Лазаров заяви, че очаква до месец и половина съдебните експертизи да бъдат готови. Срокът на внасянето на делото в съда е два месеца. Само той може да го удължи до 6 месеца. Мисля, че това няма да се наложи и до лятната ваканция на съда делето ще бъде внесено, сподели Лазаров.

Съдия Пламен Александров оповести, че определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок. Заради празничните дни то ще се гледа на 8 май.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини