Бизнес дамата Ирина Календжиева оглави петия клуб на жените социалистки в Източни Родопи

На големия християнски празник Цветница в село Чакаларово, община Кирково бе учреден петия клуб на жените социалистки в област Кърджали, след учредените преди повече от 7 години обединения в Кърджали, Ардино, Момчилград и Крумовград. Присъстваха 19 жени от общината. На учредителния форум бяха народният представител Милко Багдасаров, областният председател на БСП Георги Кючуков и председателя на областната структура на жените социалистки - Теодора Каракостова, заедно с Величка Георгиева и Мариана Ликова - представители на кърджалийския клуб, Венелин Башев – председател на БСП в Кирково. Всички дами бяха приятно изненадани от розите, които лично им подари областния управител Бисер Николов.

Теодора Каракостова приветства учредителките като им пожела активно и всеотдайно да се включат в живота на партийната организация и я наложат като една силна женска мрежас достойно присъствие в общината . Тя разказа за досегашните инициативи на жените социалистки, обсъди с дамите техните първи изяви – да подготвят великденските празници, да се включат в традиционното първомайско надиграване в Кърджали. „Докажете, че можем, че сме полезни , че на нас винаги може да се разчита” бе нейния апел към тях.

Народният депутат Милко Багдасаров изненада днешните именнички с красиво аранжирани кошници с цветя. Поздрави учредителките като отбеляза, че именно те са мотора на активността в партийните струкутри и ги призова активно да се включат в предстоящите избори за европарламент.

След изказванията и разясняване процедурата по учредяване на новата структура към обединението на жените социалистки бе избрано ръководство. За председател бе издигната и одобрена Ирина Календжиева, занимаваща се с частен бизнес. В ръководното тяло влезнаха жени - представителки на отделните села в общината.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини