Кампания за Деня на Земята „Кърджали – чист и красив”

За тринадесети пореден път община Кърджали ще отбележи Деня на Земята 22 април и за трети пореден път ще се включи в кампанията "Да изчистим България за един ден!" . По традиция инициативите в областния град ще преминат под мотото „Кърджали - чист и красив”. 
Тези ,посветени на Деня на Земята, стартират от днес със засаждане на дръвчета в парк "Простор" - горичката на кърджалийци и техните приятели, намираща се на мястото на изгорялата при пожар борова гора. Засаждането на дръвчета в парка ще продължи и на 9 април, а участниците са обединени от „Зелени градове”. Първите 30 броя дръвчета- кипарис са осигурени от „Лайънс клуб”, а 40 броя туя от ДГС –Кърджали. 
Празникът за Деня на Земята тази година в Кърджали ще се състой на 23 април. В програмата са включени вело-обиколка на града, състезание за аранжиране на цветя, арт-работилница на открито и фотоизложба. За Деня на земята детските градини ще изработват пана под мотото „Земята наш дом” , а учениците ще могат да участват в конкурс за написване на есе, стихотворение или разказ. За ученици от първи до четвърти клас темата е „Кърджали - чист, красив и зелен”, а за тези от пети до седми клас - „Кърджали - моят слънчев и зелен град”. 
В програмата на община Кърджали е предвидено и провеждане на регионална работна среща под мотото „Земята –наш дом”. Тя е съвместна инициатива на Обединен детски комплекс и ПГ по електроника и електротехника „Капитан Петко войвода”. На нея ще бъдат представени добри практики за екологичното образование на средношколците. 
Стартира подготовката и за най-мащабното годишно чистене под мотото „Да почистим България за един ден”. Тази година то ще се проведе 26 април. Община Кърджали вече изпрати уведомителни писма до кметовете на населени места в общината, за почистване на нерегламентираните сметища в района им, а до учебните заведения и детски градини - за синхронизиране на датите за почистване и извозване на събрания отпадък.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини