Характерът според прическата

Косата не просто издава характера на човека, но и в известен смисъл го формира, казват френолози. Не случайно науката за човешките характери отделя специално място на формата, дължината и цвета на руното ни.

Дължината

Най-общо казано дължината указва житейския фокус на личността. Йогите носят дълги плитки, защото искат по-лесно да влизат в състояние на медитация и хармония. Буйните гриви при мъжете са белег за оригинален и находчив ум, личността рядко се движи по утъпкали пътища. Дамите с по-големи дължини на прическата си са амбициозни и суетни. Не рядко издава чувствителност, вид зависимост от мнението на околните, а също и философска мисъл. Средно дългата коса е символ на "баланса", средният път без крайности и често водещ към успех. Може да означава и повишена чувствителност, идеализъм. Обратно на това, късите прически носят заземяване и стремеж към прагматичност. Тип "войнишка подстрижка" внушава организираност, дисциплина и амбиция. Дамите с къси фризури са практични, твърдят френолози. Често те са и доста добре организирани, ежедневието им е динамично и "функционално".

Посоката

Вдигната коса нагоре пък показвала идеализъм, изпълнителност, коректност и откритост. Прическата на бретон почти до очите говори, че индивидът иска да скрие нещо от околните. Той вероятно е двуличен, иска да се представи за такъв, какъвто не е. Или просто се притеснява да се разкрие пред околните заради лесно ранима душа или своего рода комплекс.
Жените, които връзват косата отзад зад врата, са по-сдържани и наясно с това, което искат от живота. Твърде "зализаните" здраво хванати на опашка са сковани, много взискателни към себе си, комплексирани, даже потиснати, казват експертите.
Гладко причесана коса означавала още, че човек се стреми да "държи нещата под контрол". Също - критичен ум, способност да се забелязват детайлите.
Прически тип кок издават творчески и свободолюбиви натури, които не се съобразяват с правилата на социума.

Диригентът

Специалисти отделят в отделна категория прическа тип "диригент" или "гений". В чорлавите им коси сякаш се е оплела кълбовидна мълния и се върти и съска на всички посоки. Тъй като косата е своего рода антена, така се приема информация от висшите духовни сфери, извънземни канали, носещи информация за технологии, формули и дори музикални произведения. Непокорната и стърчаща коса може да означава още и непокорен и неотстъпчив нрав. При дамите дългата относително свободно падащата върху раменете коса указва една необикновено енергична, волева, доста импулсивна, инициативна и в личните отношения натура.

Къдравата Сю

Според френологията къдравата коса издава индивиди, които имат богата душевност и палитра от чувства, с която "рисуват" ежедневно. "Тези индивиди слушат първо чувствата си, а после - разума си", казвал Петър Дънов. Те първо реагират, а после мислят за последствията. Вълнообразната форма на гривата само отразява огромната емоционална вълна, която бушува в душата и руши бентове и задръжки. Дипломацията им е чужда, често се люшкат от еуфория към меланхолични състояния. Дами, които се къдрят, всъщност несъзнателно работят върху чувствената си природа. Обратно на това, правата коса е белег за рационалност в действия и съждения, а също и "овладяност".

Войната на таралежите

Острите коси обикновено издават твърд и дебел косъм. Той е сигнал, че личността е със силен характер, адаптивен и успяваща с хитрост или силата на своята воля. Косите тип таралеж може да издават още устойчивост в убежденията, които трудно се променят. Добра жизнена сила, воля, желание да се "властва" над останалите. Колкото е по-твърда косата, толкова притежателят й е по-убеден, че мнението му е меродавно. Мекият косъм издава лежерен нрав. Но подкъси ли се, той веднага привлича енергийни вибрации, носещи борбеност, дух на състезателност. Хора, които често носят къси подстрижки, се стремят да бъдат лидери във всяка сфера на изява от спорта, приятелството, бизнеса, интимните отношения.

Алената буква

Цветът на косъма също се оказва, че влияе върху нашите мисли и действия. Червената коса например е белег за чувственост, съчетана с борбеност и силна амбиция. Дори индивидът да не е риж по рождение, този цвят носи вибрацията на успеха в кариерата и финансовите дела. Любопитна подробност е, че понякога този нюанс дава и по-лесна раздразнителност и нисък праг на болката. По-светлите нюанси на косъма издават по-"хладен ум". Противно на битуващите клишета, че под "златно руно акъл не вирее", всъщност бихейвиористични изследвания показват, че блондинките съвсем не са за подценяване. Такива хора рядко се оставят емоциите да ги водят. Те са практични, често добре организирани, знаят какво искат и как да го постигнат. Ако човек си боядисва косата в такъв цвят, то това означава, че се стреми да доразвие тези свои качества.

Гарванът

Колкото повече нашата естествена шапка потъмнява, толкова повече тя разкрива личности здраво стъпили на земята, но и често мечтатели. Хора с най-черните коси обикновено са с добра семейна закалка, носеща духа на традициите през поколенията. Дори боядисване в по-тъмни нюанси дарява индивида с богат вътрешен темперамент, нетрадиционни виждания към живота, богата фантазия.
Кестенявата коса означава баланс между разум и чувства, липса на крайности в съжденията. Такива натури са "отворени" към новото, съгласни са да експериментират, могат да поемат рискове. Погледът им е устремен повече в бъдещето, отколкото в миналото, така че по-често са оптимисти, отколкото песимисти.
Копирано от standartnews.com

Източник: http://www.standartnews.com/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини