Обрат! Наситените мазнини не са вредни за сърцето!

Вредата от наситените мазнини се оказва невярна и със сигурност не предизвиква опасност за сърцето, установило ново проучване.След десетилетия в описание на вредата от нездравословни мазнини, учените не са открили никакви доказателства за връзката им със сърдечните проблеми.

Проучването показва, че т.нар. здравословни полиненаситени мазнини, като например слънчогледовото масло, не са вредни за здравето, предаде БГНЕС, като се позова на британски източници.

Млечните мазнини значително намаляват риска от сърдечно-съдови болести.В същото време два вида от наситените мазнини, открити в палмовото масло и продукти от животински произход, са единствените, които се свързват с тези болести.

Мазнините отдавна са обвинявани причинител на затлъстяването и сърдечно-съдовите заболявания, но учените твърдят, че истинският виновник е захарта, а мазнините са неправилно нарочени.

Каквито и да са твърденията във връзка с наситените мазнини, независимо дали се измерват в храната, или в кръвния поток, те не показват връзка с болестите на сърцето, показало изследването.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини