Как сексът ни прави по-красиви

Вярвате ли или не, но сексът е терапия, която помага да намалите стреса и ви прави по-красиви. Как? Вижте няколко малко известни, но добри причини, които ще ви накарат да го правите по-често.

Сексът помага да изгорите калории

Не само докато се целувате, но и докато сменяте горещите секс пози, събличате половинката си и т. н. Вероятно не знаете, но 35 минути страстен секс могат да помогнат да се разделите с 85 калории. Ето защо той може да бъде вашата любима физическа активност.

Сексът спомага да имате красива и млада кожа

Домашните процедури и посещенията при козметик са необходими, за да имате красива кожа. Но сексът спомага за подобряването на кръвообращението, което носи повече кислород на кожата. По време на полов акт телата ви отделят хормона окситоцин, който спомага за обновяването на клетките, в резултат на което кожата ви изглежда бляскава и красива.

Сексът предотвратява появата на суха кожа

През зимните месеци е нормално въпреки всекидневните грижи да усещате кожата си по-суха. Но редовният секс може да помогне да намалите това неразположение. Отново чрез подобряване на кръвообращението и увеличаването на кислорода в кожата.

Сексът помага да имате здрави и красиви коса и нокти

Всичко е в хормоните, които се отделят, когато правите любов. Докато правите секс нивата на естрогена в женското тяло се удвояват. Този хормон е отговорен както за вторичните белези при жената, така и за състоянието на косата и ноктите.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини