Mozilla взривява пазара със смартфон за 25 долара

Компанията Mozilla, която е най-известна с браузъра си Firefox, планира да навлезе в ново поле на бизнеса. Тя ще пусне на пазара смартфон, който ще струва само 25 долара. Продуктът ще бъде предназначен за развиващите се държави, съобщава BBC, цитирана от БГНЕС.

Mozilla разработва телефона с китайската компания Spreadtrum. Макар и да не е с параметри като на скъпите телефони, този смартфон ще може да използва приложения и мобилен интернет.

Фийчър телефоните на Mozilla, които представляват преход между смартфоните и обикновените телефони, имат голяма таргет група. Този вид телефони е много популярен в развиващите се страни като преход между обикновените телефони, с които могат да се правят само обаждания и да се изпращат съобщения, и смартфоните.

Евтините смартфони вероятно ще се харесат и на потребителите в развитите страни, особено тези, които изплащат скъпи устройства като телефони Apple или Samsung Galaxy.

Телефонът има операционната система на Mozilla. Освен смартфона за 25 долара, компанията ще представи и няколко високотехнологични устройства на марките Нuawei и ZTE.

Източник: bgnes

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини