Откриха изложба в Кърджали по Скайп от Ню Йорк

Преодолявайки разстоянието между България и САЩ чрез Скайп  българската фотографка Светлана Бахчеванова, която живее в Ню Йорк, се включи в уникално по рода си откриване на своя изложба в Кърджали.

Експозицията „Ничия земя" е документален разказ за три села от община Сандански. Идеята да снима в този район на България дошла на Бахчеванова от виното No man`s land /ничия земя/, единственото българско, което успяла да намери на американския пазар.

Проявата бе част от Месеца на Америка в Кърджали, организиран от Дружество „Приятели на САЩ", Посолството на САЩ, Община Кърджали и Клуба на американските възпитаници.

Младите фотографи от ОДК Кърджали зададоха разнообразни въпроси за ролята на фотографията в съвременния свят, за качествата на професионалния фотограф, за новите техники и компютърни технологии, които се използват и др., на които Бахчеванова отговори подробно и искрено. Тя разказа за проектите, над които работи в момента. Един от тях ще я върне в родината след няколко дни, защото от пет години на Тодоров ден снима цигани-калайджии в Старозагорско. Въпроси към Светлана Бахчеванова зададоха и присъстващите кърджалийски журналисти и членове на Дружество „Приятели на САЩ". Изненада за известната фотографка бе появата на Фикрие Салифова, нейна бивша колежка от вестник „Демокрация". Незабравимата вечер завърши със силни аплодисменти от залата в Кърджали, толкова силни, че да може Светлана да ги чуе чак в Ню Йорк.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини