Робот премаза гурбетчия в „Теклас-България”,не спазил техника на безопасност

45-годишен работник загина в кърджалийска фирма при инцидент днес, съобщи директорът на Инспекцията по труда Юмер Юсеин.  Злополуката е станала тази сутрин в 9,00 часа във фабриката на „Теклас-България”,  която се намира по пътя Кърджали – Момчилград. Веднага е била информирана полицията и Центърът за спешна медицинска помощ. Полицаите са пристигнали на мястото на произшествието. Започнало е досъдебно производство. Линейката е била на мястото на трагичния инцидент в 9,13 минути, но екипът от медици само е констатирал смъртта.

 Източник от фирмата съобщи за Кърджали бг вести, че работникът не е спазил техниката на безопасност. Той е на работа в  „Теклас-България” от десетина дни. Наскоро се върнал от гурбет в Испания.Бил е надлежно инструктиран. Сутринта в 9 часа машината която обслужвал спряла да работи. Тя е оградена с предпазна мрежа и работника не е имал право да влиза в ограденото пространство. Въпреки инструктажа обаче той тръгнал да поправя съоръжението. Задействал се сензор и машината тръгнала, като го е премазала. Работникът не е поискал разрешение от ръководството да ремонтира машината, каквото е изричното условие в инструктажа, казаха още от „Теклас-България”.
„Теклас – България“ е една от най-големите фирми в района и произвежда каучукови съединения за световни марки автомобили.
В момента служители на Инспекцията по труда са на място във фабриката, за да изяснят причините за трагичния инцидент, каза още Юмер Юсеин.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини