Представяме природата на Родопите пред 4 000 фирми от цял свят

Общините Момчилград, Кърджали, Крумовград и Кирково ще представят уникалната природа на Родопите на международното туристическо изложение в Истанбул. Участието на четирите общини е част от изпълнението на проекта „Източният свят на Родопа планина”, изпълняван с  финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г

Форумът ще се проведе от 30 януари до 2 февруари, като участие до момента са потвърдили над  4 000 туристически фирми от 67 държави. В тазгодишното издание на изложбения център, разположен на 65 000 квадратни метра,  се очаква да бъде поставен рекорд за най-много участници с над 60 000 гости от цял свят.

Български общини и наши туристически фирми ще участват с рекламен щанд от 77 кв.м. и 18 кв.м. допълнителен щанд в специализираната палата за зимен туризъм, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.  

Домакините от Турция поместиха участието на България на туристическото изложение в официалния си сайт, определяйки страната ни като водеща дестинация за зимен туризъм заедно с Австрия и Италия.

В рамките на туристическата борса в Истанбул ще бъдат презентирани иновациите в областта на туризма за популяризиране на природното, културно и историческо наследство в региона. Ръководителите на проекта „Източният свят на Родопа планина” ще раздават на туроператори и туристи рекламни информационни материали с регионални туристически маршрути и пакети. „Източният свят на Родопа планина”  цели увеличаване на  туристическия поток, удължаване на престоя на туристите на територията на областта, както и развиване на конкурентна туристическа дестинация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини