Кърджали се побратимява с община Мелбърн

Заместник областният управител Назми Мюмюн беше упълномощен от кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис да проведе среща от негово име  в община Мелбърн, Австралия, където беше на частно посещение в навечерието на Коледните и Новогодишни празници.

Назми Мюмюн е предал писмото от кърджалийския градоначалник до кмета на община Мелбърн лорд Робърт Дойл с предложение за установяване на контакти и за побратимяване на двете общини. Вероятно през следващите седмици ще има отговор от тяхна страна на предложението. Това разказа Н.Мюмюн на среща с инж.Азис вчера. Въпреки почивните дни за администрацията около празниците, кметът на Мелбърн е упълномощил за провеждане на среща г-жа Джейн Шарууд, ръководител на международните връзки на община Мелбърн. Тя е приела представителя на Кърджали на 30 декември 2013г. По време на срещата, продължила около час са били  коментирани въпроси от областта на икономиката и инвестициите, междуетнически, религиозни, културни и др. въпроси. Г-жа Шарууд е споделила,че е минавала само веднъж през България  през първите години на прехода.

В Мелбърн живеят около 1000 български граждани, преселили се там в различно време като сериозна част от тях са от Кърджалийско, каза Назми Мюмюн.Той е разговарял с част от тях, които са проявили жив интерес към случващото се по родните им места.Искрено се зарадвали на дребните сувенири – значки с паметника на Орфей и магнитчета за хладилник с „приземилия” се в парк”Простор” самолет.            

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини