С няколко свещи стопляш стаята? О, да! (видео)

Нагревател със свещи може да отоплява малко жилище? Колкото и да не е за вярване, това може да се види във видеото по-долу.

Свещите са най-обикновени, от тези които се продават навсякъде. Например онлайн се намират чаени свещи с период на горене 4, 5 часа и цена 2,57 лв. за опаковка от 10 броя, около 5 лв. за 100 броя, от ИКЕА.  За нагревателя са необходими 1 до 3 свещи, макар да има примери с повече. Неоходими са и 1 до 3 глинени саксии. Това е всичко. Отоплението излиза 5-15 стотинки за 4, 5 часа (ако сте напазарували по-голяма опаковка свещи), докато горят свещите и още дълго след това, както твърдят тези, които вече са изпробвали...

Глинените (или от теракота) саксии поглъщат топлинната енергия на свещите и я превръщат в лъчиста топлина. Нагрятата саксия достига до 70-80 градуса Целзий. Остава гореща в продължение на часове. Бъдете внимателни, вътрешната камера може да достигне до 260 градуса Целзий. Отоплява малка площ много ефективно, като могат да се използват 1 до 3 свещи или повече.

Нагревателят работи чрез улавяне и концентриране на топлината, която нормално просто би се издигнала към тавана и би се разсеяла. Според автора на видеото, много по-ефективно е, ако използвате 2 големи дебели саксии. Ако саксиите са малки, 3 ще свършат добра работа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини