След Кърджали, Чикаго и Лондон събират средства за лечението на Христина Стайкова

Христина Стайкова

След Кърджали Чикаго и Лондон събират средства за лечението на Христина Стайкова. Както писахме, Хриси се бори с рака от пет години.

След като в България е лишена от адекватно лечение и трябва да чака с месеци за скенер нейни приятели й препоръчват клиниката “Аджъбадем” в Истанбул. След диагностика с ПЕТскенер, лекарите назначават като първа стъпка химиотерапия, за която са необходими 10930 евро. Тя ще бъде от четири цикъла. Хриси се завърна от първият курс на лечение. След четирите цикъла химиотерапия ще се направи отново ПЕТ скенер. Тогава ще се вземе решение дали да се продължи с химеотерапия или ще се наложи отстраняване на туморите с лазер. В момента кърджалийката приема таблетки, които също са част от химеотерапията. При всички случаи обаче за лечение с технологията кибер или гама нож ще са необходими хиляди евро.

Оказа се, че учениците на Хриси са събрали 340 лева, които са и предоставили преди да замине за първия курс химиотерапия. Нужната сума за първите три месеца лечение е 10 930 евро, която обаче все още не е събрана. Децата са поставили кутии за събиране на дарения в училището и в няколко заведения. Постъпили са дарения по сметката от хора от Кърджали и страната, но те не са достатъчни, сподели за Кърджали бг вести Христина Стайкова.

Кампанията в подкрепа на Хриси стартира Десислава Тончева от Кърджали. Подета е от Ламбрина Янкова, леля на кърджалийката и нейните братовчедки, които живеят в Чикаго. Там те разпространяват банковата й сметка. В Лондон пък благотворителна акция подхваща бившата учителка на Хриси - Пенка Ууд. Тя разпространява снимки и банковата сметка в българските магазини и българското училище.

В Кърджали се включиха всички печатни медии и повечето сайтове, като публикуваха зов за помощ. 

Рапъри от страната сред, които и Мишо Шамара изнасят благотворителен концерт в Дома на културата в петък, 20 декември. Събраните средства са за лечението на Хриси. Самата тя също присъства на концерта.

На 17 януари 2014 г. в Чикаго близките на Христина организират благотворително DJ парти с електронна музика. Средствата също ще бъдат приведени по сметката на нашата съгражданка.

Десетки хора се обаждат на кърджалийката, за да изразят своята съпричастност и желание да помогнат. 

Приятели правят страница във Фейсбук. Тя е озаглавена Hristina. На нея се публикуват всички фактури за направените разходи, инициативи в подкрепа и сведения за актуалното й състояние.

Хриси е много впечатлена от съпричастността. Тя благодари на всички, които й подават ръка в този труден момент. Не е предполагала, че толкова много хора ще я подкрепят в борбата с коварната болест. Често ходи в училище “П.Р.Слаовейков”, където работи. И колеги и ученици я посрещат с много топлина.

Припомняме банковата сметка на Христина Кирилова Стайкова, в която се събират парите за лечението й.
BG 60 BPBI 79351054497601
BIC-BPBIBGSF
Пощенска банка
Христина Кирилова Стайкова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини