Регионите от Европа заедно с Кърджали се отварят за Република Корея

Хасан Азис и Н.пр.Шин Менг-хо

Регионите на Европа,включително и Кърджали се отварят към Република Корея. Обсъждахме въпросът на пленарната сесия на Комитета на Регионите на Европейският съюз. Ние сме заинтересовани корейски инвестиции да влазат в община Кърджали. Градът ни има добри комуникации с пристанища на Черно и Бяло море, което го прави притегателен център за бизнеса. Това заяви при посрещането тук на посланика на Република Корея  Н.пр.Шин Менг-хо, кметът на община Кърджали Хасан Азис. Градоначалникът подчерта, че това е втора среща и, че за доброто партньорство сериозна роля играе председателят на парламентарната комисия за сътрудничество между България и Корея Лютви Местан.

Градоначалникът каза също, че градът ни има проект за индустриална зона и е газифициран, което ще улесни създаването на промишлени предприятия. В града вече има чуждестранни инвестиции на френската компания за производство на пневматични цилиндри “Серта” и на турската фирма за изработване на изделия за автомобили“Теклас”.

Кметът Хасан Азис прояви интерес към корейските технологии за битови отпадъци.

Градоначалникът предложи на своят гост да се запознае с фабриките на “Серта” и “Теклас” и да посетят депото за твърди битови отпадъци.

Кметът изрази желание за побратимяване на Кърджали с община от Република Корея. Пред сградата на нашата община има свободен пилон и на него можем да поставим флага на вашата страна, каза градоначалникът.

Н.пр.Шин Менг-хо подчерта , че е от пет месеца в нашата страна и посещава различни региони за да се запознае с тях. Има потенциал за коопериране с България в редица области, отбеляза дипломата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини