Хасан Азис:В криза инвестират само най-смелите

Хасан Азис приветства Фахри Идриз

В условията на криза инвестират само най смелите. Сред тях е и Фахри Идриз,председател на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България, който отваря нов хотел в Кърджали. Поздравявам го за предприемчивостта и находчивостта. Радвам се,че той ще развива бизнеса си в града, в който живее. Това каза кметът на Кърджали Хасан Азис при откриването на хотелски комплекс „Меаца”.

Според Хасан Азис се изисква изключителен предприемачески усет за да се разширява дейността на една фирма в различни области. Той посочи, че Фахри Идриз е пример за желаещите да инвестират в Кърджали.

Ако кметът не е помогнал, най-малкото не е попречил. Градоначалникът трябва да подпомага инвеститорите, отбеляза Хасан Азис.

Откриването на хотелски комплекс „Меаца” стана с изискано празненство, на което присъстваха много приятели на Фахри Идриз сред които директорът на болницата д-р Тодор Черкезов, шефката на данъчното Елван Гюркаш, директорът на музея Певел Петков и други.

С кратко слово Фахри Идриз откри тържеството. Той призова присъстващите да работят денонощно за благото на кърджалийци. Ние хотелиерите в Кърджали не трябва да се конкурираме помежду си , а с колегите от другите градове. Кърджали трябва да се развива като туристически център, а това е пътя, каза предприемачът. Той отбеляза, че вярва в развитието на туризма в родния си град. Фахри Идриз благодари за съдействието на главния архитект на столицата на Източните Родопи Петя Назърова за съдействието. Комплекс „Меаца” е част от рая ,наречен Кърджали,подчерта бизнесменът.

Изпълнителният директор на Стопанска камара Васил Байданов също поздрави Фахри Идриз за смелостта да открие първият хотел във квартал „Възрожденци”. Байданов каза,че комплексът диктува стандартите за хотелиерството в града.

Присъстващите бяха поздравени от група деца, които изпълниха стихотворенията „Родна реч” и „Родопско цвете”. От Културния дом пък изпяха „Бела съм бела юначе”. Диджей и музиканти се грижеха за настроението на гостите.Румен Бойчев от сладкарници „Виена” подари на домакина огромна торта, която заедно разрязаха.

Светското парти завърши с продължителна и многоцветна заря.

Хотелски комплекс „Меаца” има 14 стаи и 4 апартамента.Всяка от тях носи името на световна столица. Интериорът е посветен на съответния град , като има и фототапет.

Георги Кулов

Подаръци за Фахри Идриз
Обръщението на предприемача
Деца поздравяват гостите
На хорото
Тортата
Колективът
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини