Учениците от Електрониката събират пари за децата в Сомалия

Учениците и учителите от  ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ организират благотворителна акция в полза на децата от Сомалия под надслов „Без вода – няма живот“. Тя е част от дейностите по проект „Miteinander statt nebeneinander“, по програма „Коменски“, който воеводите реализират съвместно с още пет европейски страни.

Такива акции организират и останалите училища включени в проекта. Формата и получателят на събраните средства бяха определени съвместно от всички партньори по време на общата среща в Полша в края на месец септември.

Учениците се запознаха с нерадостния живот на хората в Сомалия и с факта, че те нямат достъп до чиста питейна вода, което води до много заболявания и смърт. Учениците от всички страни проявиха съпричастност към сомалийските деца, които са принудени да изминават по много километри  няколко пъти на ден, за да пренасят вода.

В седмицата от 18 до 22 ноември в училището бе организиран дарителски кът. По време на срещата в Полша „международния клас“ подбра и подготви клип за живота на децата в Сомалия. Той е преведен на български език и се прожектира във фоайето на гимназията. Учениците се отнесоха с голяма съпричастност към проблемите на сомалийските деца и участват активно в събирането на средства за тях.

На срещата в Италия, която ще се проведе през месец януари следващата година, всички партньори ще представят своите благотворителни акции и събраните пари ще бъдат предоставени на фондация, организираща благотворителни акции за Сомалия.

Набирането на средства ще продължи и тази седмица. Всеки желаещ  да подкрепи каузата, може да се включи.  Екипът и учениците, работещи   по проекта са на разположение за допълнителна информация и подробности.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини