Озан Муталибов с хеттрик срещу „Димитровград”

Юношите старша възраст на „Юнак”и „Димитровград” изиграха фантастичен мач, но не се победиха и завършиха 3:3 в мач от дванадесетия кръг на зона Пловдив. Двубоят предложи много емоции и обрати, от първата чак до последната минута. В герой на мача се превърна централният нападател на домакините Озан Муталибов, който наниза впечатляващ хеттрик. Освен около 100 души публика, свидетели на зрелищния мач станаха президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов, председателят на местния парламент Сезгин Байрям, както и общинските съветници инж. Азис Мурад, Алпер Сами, Юксел Исмаил, Шахин Байрямов, Бахтияр Ходжов.

Срещата започна равностойно,  но постепенно гостите от Димитровград взеха инициативата и контролираха развоя на мача. В 25-ата минута вратарят на домакините Матиас Метин фаулира крилото Божидар Димитров в наказателното поле, а реферът Димитър Андреев посочи бялата точка. Генади Ганев се нагърби с изпълнението, и бе точен за 1:0. Пет минути по- късно с плътен удар от границата на наказателното поле отново Генади Ганев прати топката в далечния ъгъл на вратаря Матиас Метин.

До почивката голове не паднаха, въпреки че и двата отбора имаха по няколко изгодни положения.

След паузата „юнаците” се активизираха в търсене на обрат, и още в 49-ата минута реферът отсъди дузпа в тяхна полза, заради спъване в наказателното поле на Ерсунер Делимехмедов. Зад топката застана Озан Муталибов, който хладнокръвно се разписа 1:2.  В 60-ата минута Озан Муталибов изравни резултата след карамбол в наказателното поле на гостите.

В 70-ата минута димитровградчани отново излязоха напред след гол на Слави Кирилов. Ардинчани бързо реагираха и изравниха след четири минути. Ерсунер Сунай центрира в наказателното поле, а Озан Муталибов засече топката с глава и не остави шансове на противниковия вратар 3:3.

В последните минути домакините натиснаха и на няколко пъти стигнаха до опасности. В 90-ата минута Озан Муталибов уличи с глава напречната греда.

„Получи се много интересен мач. Момчетата, особено през второто полувреме дадоха всичко от себе си.  Мисля, че заслужавахме да спечелим, но ако играем така, това ни гарантира успехи”, коментира след мача треньорът на домакините Ферди Велиев.

Героят на мача Озан Муталибов сподели, че „Юнак” е показал характер през второто полувреме. „Щастлив съм, че вкарах три гола, които помогнаха на отбора. Посвещавам головете си на съотборниците си и феновете на клуба. Без тях съм нищо”, заяви Озан Муталибов.

„И двата състава играха мъжки. Доволен съм от играта на момчетата, но не и от резултата. Не гоним определено място, а трупаме опит. Пожелавам на „Юнак” повече успехи в следващите срещи”, заяви наставникът на „Димитровград” Тодор Манев.

 

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини