Яки дамски крошета в двубоите за Купа България, първите срещи завършиха с отказване

Триумф

С хвърляне на кърпата и отказване завършиха първите две срещи от надпреварата за Купа България в Кърджали. Двата двубоя траеха по една минута. След нокдауни девойки се отказаха, а победителките получиха овациите на съставената предимно от младежи публика.

Надпреварата за Купа България бе съчетана с републиканско лично отборно първенство. Първият двубой бе между девойки. Крошета размениха Ели Тодорова от “Левски”- София и Пламена Иванова от Разград. Юмруците на Ели се оказаха по-тежки и тя сломи съпротивата на съперничката от Разград.

Общо 80 състезателки от цялата страна си оспорват трофея. Отборите са двадесет.

Жребият се оказа неблагосклонен към отбора на “Арда бокс”. При жените ще се представим само с Найме Фаик. При девойките имаме седем състезателки. Четири от тях излизат в елиминации помежду си още утре в категориите 48 и 69 кг.

Малшанс има и най-титулуваната кърджалийка Нели Узунова, която се състезава за Националната спортна академия. Половин килограм не й стигна да влезе в нормата за категорията и отпадна от състезанието.

С амбиции дойдоха и комшиите от Хасково. Нахъсани бяха трите момичета от клуб “Хасково”. Контузия сполетя единствената състезателка от клуб “Севдалин Василев”. Вместо да влезе в боя, тя бе на рентген в болницата.

Състезанието откри представителката на общината Первин Риза. Тя приветства жените и девойките от името на кмета Хасан Азис. Изрази радостта на кърджалийци, че са домакини на такова отговорно състезание. Подчерта, че дамите се налагат в доскоро приеман за мъжки спорт, какъвто е боксът и им пожела успех. Нека най-добрите победят, заключи Первин Риза.

Георги Кулов

Атака
Хасковлийки с амбиции
Откриването
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини