Вещици и вампири обитаваха Езиковата на Хелоуин

В ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали отбелязаха с ефектно карнавално парти празника Хелоуин - Деня на Вси Светии. Честването на този ден се превърна в традиция за елитната гимназия. Организатори на събитието бяха учителите по английски език в учебното заведение, които преподават във Випуск 8 клас, както  и асистент-преподавателят, стипендиант на фондация Фулбрайт Ирма Кочер. Те споделиха, че по време на подготовката за празненството, освен с атрактивните костюми, децата са се запознали с историята около празника и традициите на древните келти.

Поради огромния интерес и старание Актовата зала на елитната гимназия бе превърната в място, където новоприетите ученици от английските паралелки да дефилират и да покажат на какво са способни, щом пуснат в действие своето въображение и фантазии. Празнично украсена със страшни маски, тя побра всички желаещи да отпразнуват празника на Вси Светии.

На партито бяха проведени атрактивни ”хелоуински” игри: Танцуващият стол, Мумията, Ядене на кисело мляко на сляпо, Балансиране на пинг-понг с лъжица и мн. др. Освен игрите, бяха проведени и състезания за най-майсторски издълбан тиквен фенер, най-атрактивен костюм, най-добър танцьор и най-впечатляваща тематична рисунка. С невероятните си костюми, много настроение и музика, учениците се впускаха в забавните начинания с много ентусиазъм. Вещици, вампири, дяволчета, мумии и други приказни герои се надпреварваха в състезанията за бързина, съобразителност, сръчност, смелост и знания.

Организаторите раздадоха на всички присъстващи лакомства, а за победителите от игрите имаше и специални награди.

Учебният ден донесе много настроение и положителен заряд за малки и големи. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини