Германия отваря широко вратите си за бизнеса от Кърджали

Германия отваря широко вратите си за бизнеса от Кърджали. Днес в Бизнесинкубатора бе представена дейността на Германо-българската търговска и индустриална камара и на почетния консул на федералната република в Пловдив д-р Мариана Чолакова. Усилията им са насочени за разкриване на нови възможности за контакти и бизнес между България и Германия. Посолството на Федералната република търси възможности за инвестиции и търговски връзки, затова включи представянето на камарата в рамките на десетдневката “Германия празнува с Кърджали”.

Федералната република се очертава като втори търговски партньор на страната ни след Русия, но вече измества братушките от класацията. В страната ни работят над 1000 германски фирми. Стокооборотът между двете страни е над 4 млрд евро. Групата на българските студенти във Федералната република е втора по големина след китайската.

Почетният консул на ФРГ в Пловдив д-р Мариана Чолакова определи Германия като отворената врата за България към Европа.

Кметът Хасан Азис посочи, че в Кърджали немски фирми като “Кауфланд” и “Лидъл” правят сериозни инвестиции. Той обаче се обяви за привличане наинвеститори и в сферата на производството. Градоначалникът призова бизнесът от Кърджали да търси позиции на немските пазари и даде за пример фирма “Джебел 96”

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини