Кмет от Гърция:Сложете указателни табели към нашата страна,туристи търсят ГКПП”Маказа”

Илияс Йоаникис

  Властите в Кърджали да поставят указателни табели, сочещи не само ГКПП „Маказа” но и Република Гърция. Към това призова на тържествената сесия на местния парламент кметът на Мароня Илияс Йоаникис. Той сподели,че наскоро се прибирал от Пловдив и при Асеновград немски туристи го попитали как могат да стигнат до Гърция. Знаейки,че няма указателни табели Йоаникис им препоръчал да карат след него. Освен това гостът поясни, че има два Маказа-голям и малък, и че трябва в табелите да е упоменато ГКПП „Маказа”.

В годините на криза избуява национализма и шовинизма. Вашите хора казват,че сте в блатото. И ние вървим към вашето дередже. Но ще преодолеем трудностите. Имаме дълбоки духовни корени. Показателно е ,че немската група,която гостува в Кърджали за празника свири наши ритми. Пожелавам здраве, здраве, здраве и пак здраве, подчерта Йоаникис. Той каза,че има много приятели в Кърджали –и Хасан и Иван, с които желае често да се среща и в бъдеще.

  Приветствие от кмета на Комотини Георгиос Петридис поднесе заместникът му Левент Исмаил.Той отбеляза ,че Кърджали и Комотини вече имат дългогодишни връзки на сътрудничество. Работят по европейски програми,които реализират успешно благодарение на дружбата. Показваме,че два погранични района могат да си сътрудничат по хармоничен начин, каза Левент Исмаил. Той призова домакините с твърдост да защитават плодовете на демокрацията. Винаги ще бъдем с вас, заключи гостът.

Георги Кулов

Левент Исмаил
Двама големи музиканти Нешко Нешев и Илияс Йоаникис
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини