еТВ новините

Катастрофа
Трима мъже загинаха при тежка катастрофа на пътя Свиленград - Тополовград, на 200 метра след село Пъстрогор. Инцидентът е станал около 16,15 часа днес. Поради движение с несъобразена с скорост и мокрия асфалт, 30 - годишен свиленградчанин загубил контрол над колата, а на ляв завой навлязъл в насрещната лента и се е ударил челно във Фолксваген, шофиран от 32-годишен мъж от село Лефка. От удара на място са загиналите двамата водачи и 58-годишен пътник от село Левка. По случая е образувано е досъдебно производство.

Бежанци
Трябва спешно да се подпише споразумение за реадмисия с Турция, за да можем да връщаме там нелегалните имигранти. Това каза в Харманли екс президентът Георги Първанов на кръгла маса по проблемите на бежанците. Тя е организирана от дискусионния клуб.

Без ток е лагерът за бежанци в Харманли. Няма нормални условия за живот, оплакват се бежанците. Днес там има 400 души. Очаква се утре да бъдат настанени още 50, с което ще бъде запълнен изцяло капацитетът на фургоните.

800 порции с курбан бяха раздадени днес на бежанците, настанени в центъра в село Пъстрогор. Инициативата е на хасковски бизнесмени по повод мюсюлманския празник Курбан Байрам. 

Общината прави медийна група


Създаване на общинско предприятие Хасково ТВ ще гласуват на заседанието си идния петък хасковските съветници. Вносител на предложението е кметът Георги Иванов. За първоначалната инвестиция в бъдещата общинска телевизия ще бъдат вложени над 30 000 лева, а месечната й издръжка ще струва на общинската хазна 9 000 лева. С решение на хасковските съветници през декември, миналата година на кмета бе възложено да проучи възможността за създаване на Общинско телевизионно студио, печатно издание и радиоизлъчване. 

ИАРА
Доктор Милчо Милчев няма да съди рибарите организирали подписката, която бе повод за уволнението му от ИАРА. Вчера той бе възстановен на стария си пост като директор на Изпълните агенция по рибарство и аква култури. 

Инцидент
Неизмити чинии станаха причина за кървава разпра между снаха и свекърва от село Поповец. 80-годишната Хабибе Сали наръгала 7 пъти снаха си с нож в гърдите и крака. Тя пък от своя страна я ударила с лопата. 

Темида
Роднините на убития Георги Канев – Джоко ще поискат 240 000 лв. кръвнина от подсъдимия Анастас Симеонов. Това стана ясно днес в съдебната зала на поредното заседание по делото за убийство, извършено в новогодишната нощ. Неявяването на двамата адвокати по делото Марин и Димитър Марковски стана причина днес процесът да бъде отложен. 

Хасковският окръжен съд не уважи искането на Людмил Димитров-Слюдата да излезе на свобода и го остави в ареста. Той е бе задържан при полицейска операция за трафик на 26 кг хероин в началото на юли, тази година. Слюдата е и единственият участник в престъпната група, който все още е в затвора. 

Спорт
Футболистите на Хасково заминаха тази сутрин за Варна, където им предстои среща с отбора на Спартак. Срещата между двата тима от 10-тия кръг за първенството на Б група ще се играе утре от 16 часа.

Източник: еТВ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини