Кметът на Момчилград беше гост на Деня на отворените врати в „Теклас”

Кметът на община Момчилград Акиф Акиф и заместникът му инж. Мехмед Фахри гостуваха в завода за производство на каучукови и пластмасови изделия „Теклас България” в Деня на отворените врати. Сред гостите бяха още кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, председателят на местния парламент Раиф Мустафа, както и делегация от турския град Текирдаг.

Директорът на предприятието инж. Метин Дениз запозна посетителите с дейността на предприятието, в което към момента работят около 500 души от региона и се очаква с изграждането на третия завод работните места да бъдат над 700. По думите му компанията всяка седмица изнася по 10 ТИР-а с готова продукция за 200 завода на водещи автомобили в Европа, Америка и Китай.

Гостите имаха възможност да видят пречиствателната станция на завода, която е от най-модерен тип на стойност над  150 хил. евро. От ръководството на „Теклас България” заявиха, че разчитат предимно на квалифицирани работници от региона, като около 35-40% от тях са от община Момчилград.

Градоначалникът Акиф Акиф изрази готовност за съдействие на инж. Метин Дениз при нови инвестиционни планове, надявайки се предприятието да увеличи значително работния си капацитет през следващите години. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини