Учени: Намерихме извънземни!

Британски учени смятат, че са открили доказателства за извънземен живот, изпращайки балон до ръба на атмосферата. Екипът от учени е изпратил балон на височина от 27 километра, който е уловил биологични организми, които, по техните думи, са дошли само от космоса. Групата учени, ръководена от астробиологът професор Чандра Уикрамасингх, твърдят, че „семената на живота“ са транспортирани между планетите от преминаващи метеорити. 74-годишният професор и екипа му от Университета в Шефилд са изпратили специално създаден балон в атмосферата над Честър по време на годишния метеоритен дъжд Персеиди. Балонът е носил стерилни слайдове за микроскоп, които били изложени на атмосферата само на височина от 27 километра.
Когато балонът се върнал на Земята, учените открили микроскопични водни водорасли върху слайдовете, които, по техните думи, може да са само извънземна форма на живот. Откритието на учените е описано в доклад, представен в рамките на конференцията Инструменти, методи и мисии на астробиологията в Сан Диего миналия месец.
„Биологични единици от този вид не са откривани по-рано в атмосферата. Единиците варират от предполагаема колония на ултра-малки бактерии до два необичайни индивидуални организма“, каза Уикрамасингх. По думите му, тези открития са доказателство, подкрепящо теорията за „кометната панспермия“.
Скептиците обаче са на мнение, че „биологичните единици“ най-вероятно са били повдигнати в атмосферата от Земята и не са дошли от космоса.

Източник: http://scandalplus.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини