ДПС предлага Расим Муса за шеф на инспектората по образование, БСП се ослушва

Расим Муса

ДПС в Кърджали е номинирало бившият кмет и бивш депутат Расим Муса за началник на Регионалния инспекторат по образование,научи Кърджали бг вести от членове на местното ръководство на партията. Аргументите са, че той има богат управленски опит и необходимото образование. Ще припомним, че Муса освен кмет и депутат бе председател на общинския съвет, работи в държавни структури в столицата и бе експерт в Регионалния инспекторат в Кърджали. Заедно с Харун Бекир той бе уволнен по нареждане на тогавашния областен управител Иванка Таушанова.

Кърджали бг вести научи, че кандидатурата на Муса не се приема безрезервно от партньорите на ДПС в управлението-БСП. Социалистите поискали още предложения от Движението за поста.

ДПС държи много на позицията шеф на Регионалния инспекторат на МОН. Една от причините бяха уволненията на директори на училища по времето на управлението на ГЕРБ.

Че се очаква смяна на шефа на инспектората , намекна преди дни лидерът на социалистите и народен представител Милко Багдасаров.

Расим Муса потвърди номинацията,но отказа коментар.

Георги Кулов

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини