Бареков: Плевнелиев търгува с турските гласове

Защо Бойко Борисов и Реформаторският блок мълчат за гафа на Плевнелиев със срещата с турския вицепремиер в Пловдив в края на миналата седмица. Този въпрос зададе в студиото на TV7 изпълнителният директор TV7 и NEWS7 Николай Бареков.

Скандалната среща на Росен Плевнелиев с турския вицепремиер Бекир Боздаа в Пловдив миналата седмица е начало на търговията за турски гласове в полза на реформаторите.Тази теза разви изпълнителният директор TV7 и NEWS7 Николай Бареков в ефира на TV7. Доказателството за това, според него, е мълчанието на политическата класа за гафа на държавния глава.В сряда миналата седмица Плевнелиев участва в неформална вечеря-ифтар с турския вицепремиер по случай мюсюлманския празник Рамазан, която остана тайна, тъй като президентският протокол не пусна медии на нея.Защо Бойко Борисов, Реформаторският блок и цялата политическа класа мълчат попита журналистът.

Той обвини Плевнелиев, че  зад гърба на цялата общественост договаря гласове.

"Това е второто му престъпление. Родоотстъпничи, предава българските интереси, и то за нещо, което няма право – политическо инженерство", каза още Бареков.

Журналистът припомни, че преди предсрочните избори през май Бойко Борисов води преговори за подкрепа на турските гласове чрез Касим Дал и Корман Исмаилов. „Планът не успя, ДПС си изиграха картите и сега е в ход нова операция – да се подкрепят с турските гласове така наречените реформатори”, коментира Бареков.

Той призова качествените политици сред реформаторите, какъвто е Иван Костов, но не и Кунева и Трайчо Трайков, да се разграничат от Плевнелиев, защото той става опасен за целостта на държавата.

Бареков отново попита президента дали е поемал някакви ангажименти към Турция по време на скандалната вечеря.

Журналистът настоява да разбере и дали Плевнелиев е обещал да се връщат българските джамии на турците и дали е подарил джамии на турското правителство.

„Поел ли е някакви ангажименти Плевнелиев към партията на Ердоган, партията, която смаза протестите. И подкрепя ли това?”

Източник: bnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини